Közvetlen befecskendezéses autógáz a Hyundai modellekhez Németországban


A Hyundai Motor Deutchland bejelentette, hogy több modelljét a világelsőként forgalmazott közvetlen befecskendezéses autógázos változatban is forgalomba hozz.

A tavalyi Frankfurti Autószalonon először bemutatott és mostantól a Hyundai németországi márkakereskedői hálózatában is elérhető technológiát az ecoengines LPG szakértő kifejezetten a közvetlen benzinbefecskendezéses modellekhez fejlesztette ki.   


A közvetlen befecskendezéses autógáz számos előnnyel rendelkezik: a motortérben a magasnyomású benzinszivattyún kívül más módosításra nincs szükség. Ezáltal nemcsak a beszerelés időtartama, hanem annak költsége is kisebbé válhatott és nem szükséges egy minősítő szervezet kipufogógáz vizsgálata sem. Amennyiben a vásárló már autója megvételekor az autógázos verzió mellett dönt, az mindenekelőtt a garancia miatt is jól jár: a változatlan 5 éves kilométerkorlát nélküli garanciális feltételek mellett a beépített autógáz alkatrészekre is érvényessé válik az öt éves garancia.   


Mivel a közvetlen befecskendezéses autógáz már a vásárlásnál működőképes, így az átalakítás amortizációja is rövidebb idő alatt megvalósul. A kapcsolódó motorleállító rendszerre a motor a közlekedési lámpáknál kikapcsol, így spórolva tovább az üzemanyaggal. Egy kapcsolóval a vezető is választhat az LPG vagy a benzinüzem között. Amennyiben a gáztartály kiürül, a rendszer automatikusan benzinüzemre kapcsol.  


A rendszer több Hyundai modellhez elérhető: a népszerű i30 kompakttól a középkategóriás i40 és i40 kombin át egészen az ix35 és Santa Fe terepjárókig. Az átalakítás ára modelltől függően 2 746 eurótól indul, amelyben már benne van az ötéves garancia is.   


2014. áprilisától már az új Hyundai i10 is rendelhető autógázos kivitelben, amelynek gyári kialakítású kivitele 12 920 euróba kerül Németországban.

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei