A Hyundai üzeme működik a leghatékonyabban Indiában


Miközben a konkurensek gyártási kapacitásukat alig tudják kihasználni, a Hyundai új modelljeinek köszönhetően indiai gyárában a kihasználtság a 100 százalékhoz közelít.

Az elhúzódó gazdasági visszaesés az indiai autóipart sem kíméli, az alacsony értékesítési darabszámok és a felhalmozódó készletek egyre nagyobb terhet rónak a gyártókra. Az újonnan megválasztott kormányzat miatt most mindenki a fellendülésben bízik, ám az elmúlt pénzügyi évet tekintve még közel sem rózsás a helyzet. Az autóiparban a kapacitás-kihasználtság átlagos szintje 55 százalékos, az indiai autógyártók átlagosan 2 849 000 darabot gyártottak 2013/2014-es pénzügyi időszakban, miközben a kapacitás akár 5 138 000 autóra is képes volna.     


A lista legfelső fokán a Hyundai Motor India Limited áll, amelynek gyára többek között a Grand i10 és az Xcent modellek bevezetése miatti keresletnövekedés miatt ért el 91 százalékos teljesítményt. A bevezetését követően a Grand i10 modellre 83 ezer megrendelést vettek fel, amely havi több mint tízezer autót jelent. Az idén márciusban bevezetett Xcent június elejéig húszezer megrendelést gyűjtött.

A Hyundai India 680 ezer darabos éves kapacitású üzeme összesen 619 876 autót állított elő az elmúlt pénzügyi időszakban. Az erőteljes hazai és exportkereslet is közrejátszott abban, hogy a vállalat került a legmagasabb pozícióba.


A Hyundai után a második helyen India legnagyobb autógyártója, a Maruti Suzuki India áll, amely 1,5 milliós termelési kapacitásából 1,153 millió darabot állított elő. Ez éppen 77 százalékos kihasználtságot jelent. A Ford India 67 százalékkal a harmadik, míg negyedik és ötödik helyen a Honda és a Nissan végzett, 56 és 55 százalékos teljesítménnyel.  

A lista legalján a General Motors vállalatnak a hiányzó kereslet mellett fellépő állandósulni látszó visszahívásokkal is meg kell küzdenie. A mindössze 282 ezer darabos kapacitás ellenére csupán 78 426 autó kelt el Indiában.

Forrás: rushlane.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei