Több mint 260 ezer Tucsont hív vissza a Hyundai világszerte


A Hyundai Motor bejelentette, hogy több mint 140 ezer Tucson szabadidő-autót hív vissza márkaszervizeibe, mert az amerikai hatóságok megállapítása szerint hiányos összeszerelés miatt a légzsák leválhat a kormánykerékről.

A dél-koreai autógyártó a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) vizsgálataira hivatkozva közölte, hogy a visszahívás a 2011 és 2014 között gyártott 137 500 Egyesült Államokban és további 3 500 Puerto Ricoban értékesített Tucson modellt érinti. Emellett az autógyártó hazai piacára 2011 és 2013 között készült 122 561 darab Tucson ix modellt is visszarendeli ugyanezen hibaforrás miatt. 


A Hyundai továbbá azt is közzétette, hogy a modell gyártása során a légzsákot a kormánykerékhez rögzítő két csavar nem minden esetben lett megfelelően meghúzva. Ennek következtében a légzsákmodul elmozdulhat a kormánykerékről, így egy esetleges baleset során sérülést előidézve.  

Eddig nem tudnak olyan balesetről, vagy sérülésről, amely emiatt következett volna be.  

Az NHTSA szerint a Hyundai június végéig kiértesíti az érintett autókkal rendelkező ügyfeleit, a márkakereskedők pedig ingyenes felülvizsgálat során ellenőrzik a modult és megfelelően rögzítik azt.


Amíg a légzsákprobléma kizárólag a koreai Ulsanban készült Tucson modelleket érinti, addig Európában a biztonsági övek előfeszítésével akadtak gondok, amely miatt most Európa-szerte több mint 52 ezer ix35 modellt hívnak vissza a márkaszervizekbe. Ezek az autók 2011. október 17. és 2012. június 8 között gördültek le a futószalagokról. A Kiánál hasonló hiba miatt 84 ezer Soul és Spportage modellt hívtak vissza. 
  
Forrás: reuters.comindiatimes.comauto-motor-und-sport.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei