Szlovákiában a legkisebbek is Hyundaiban utaznak


A Hyundai a legkisebbekre is gondolt, amikor a szlovák Trencsén egyetemi kórházában öt darab ix1 névre keresztelt babakosarat adtak át az intézménynek.  

A trencséni kórházban a babakosarakat Jan Jung, a Hyundai Slovakia elnöke, Michael Hudak, a Hyundai Slovakia szóvivője és Laura Longauerová vagyis Miss Szlovákia adta át az intézmény vezetőinek. A „jármű” egyelőre világviszonylatban is különlegesség, a Hyundai ix1 az újszülöttek szállításában jelent majd nagy segítséget a kórház szülészeti osztályán.  


Az eddig használt eszközökkel összehasonlítva a Hyundai ix1 sokkal kényelmesebb, hiszen ezeket kifejezetten az újszülöttek szállítására tervezték. A kórházban eddig ugyanis átalakított áruházi bevásárlókocsikban szállították a babákat, amelyek után jelentős változást jelent a most átadott kiskocsi.


A speciálisan babaszállításra szolgáló kosarak ugyanis rendkívül drágák, áruk elérheti akár a 2 ezer eurót is. "Nagy örömünkre szolgál, hogy a Hyundai támogatott bennünket ezzel. Ezek a kocsik állíthatóak és így az anya mellé tudjuk helyezni a kicsiket" - mondta Petra Kascak, a szülészeti osztály vezetője. 


A Hyundai célzottan választotta a trencséni kórház újszülött-osztályát, mivel a felmérések szerint ez az egyik legjobb szülőotthon Szlovákiában. Az átadási ceremónián egyébként a vállalat és a kórház képviselői pezsgő helyett cumikkal „szentelték fel” a járműveket.  


"A család számunkra mindennél fontosabb, így magától értetődik, hogy mi is támogatjuk a legkisebbeket. A trencséni kórház megérdemli a támogatást, hiszen az egyik legjobb intézmény az országban" - tette hozzá a Hyundai Motor Slovakia igazgatója. 


A babakosarakban utazó csecsemők különleges jogosítványt is kapnak, amelyek persze arra szolgálnak, hogy azonosítsák a gyerekeket. Habár a bennük utazók valószínűleg semmire nem fognak emlékezni életük első utazására, a korábbi kocsikhoz viszonyítva az ix1 mégis sokkal szakszerűbb és tisztább körülményeket teremt a kórházban.  

Forrás: auto.etrend.sk24hod.sk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei