Először Indiában mutatkozik be az új Hyundai i20


A Hyundai idei nagy dobása a vadonatúj i20 lesz Indiában, amelyet várhatóan még a Párizsi Autószalon előtt lelepleznek.   

Iparági források szerint az új Hyundai kisautó bemutatkozása még szeptemberig megtörténik Indiában, a típus indiai rajongótábora egyenesen azt állítja, néhány héten belül megérkezik az i20 második generációja. Ez azt jelenti, hogy India lesz az egyik első olyan ország, ahol bemutatják a modellt. Az új generációs i20 európai változatának premierje az október első napjaiban nyíló Párizsi Autószalonon lesz majd.   


A jóval nagyobb és modernebb Grand i10 mellett tovább gyártott régebbi i10-zel ellentétben a jelenlegi i20 modell gyártását leállítják az új generáció érkezésével, mivel az újrapozícionálva veszélyeztetné a Grand i10 eladásait.  


Az „IB” gyári kódnéven fejlesztett új i20 benzines és dízelmotorokkal egyaránt kapható lesz. a Hyundai minden bizonnyal a jelenlegi i20 motorkínálatát emeli majd át az új i20-ba, vagyis egy 1,2 literes benzines és egy 1,4 literes dízelmotor alkotja majd a motorpalettát. Ezek mellett lesz 1,4 literes benzines is, amely azonban kizárólag automatával kapható Indiában.


Ahogyan a jelenlegi generáció, az új i20 is prémium kisautóként lép színre, amelyben felszereltségtől függően akár blokkolásgátló, hat légzsák, automata klíma, kulcsnélküli rendszer, multifunkciós kormánykerék, telefonkihangosító, tolatókamera is megtalálható lesz. habár az autó méretben tovább növekszik, a hosszúság várhatóan továbbra az Indiában kritikus 4 méter alatt marad.  


Az új i20 érkezésével a Hyundai három prémium kategóriás kompakt kisautóval rendelkezik majd: a Grand i10, az Xcent és az új i20.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei