V6-os motorokkal érkezhet az új Hyundai Genesis Coupe


A jelenleg fejlesztés alatt álló új Hyundai Genesis Coupe várhatóan jelentős változásokon megy keresztül, amelyek közül az egyik, hogy nem lesz kapható 2,0 literes turbómotorral.  

A hírek szerint a Hyundai a 2015-ös modellévre kihagyta a jelenlegi kínálatban még elérhető 2,0 literes turbós és közvetlen befecskendezéses (GDI) erőforrást. Mivel nem valószínű, hogy V8-as motorok kerülnének az új modell orrába, így várhatóan az új Genesis Coupe V6-os erőforrásokkal lesz majd kapható, azok közül is inkább a már bevált 3,8 GDi V6 a leginkább esélyes, bár a HND-9 koncepciót egy 3,3 literes turbó V6-os mozgatta.


A 3,8 literes V6-os azonban minden bizonnyal jelentős átalakításokon megy majd keresztül, mielőtt bekerül a 2015-ös Hyundai Genesis Coupe orrába. A jelenlegi kínálatban is szereplő motor 350 lóerőt termel, miközben azonban nem bánik elég takarékosan az üzemanyaggal, ezért várhatóan főképp a gazdaságosságán fognak javítani a Hyundai mérnökei. Ennek eredményeként valószínűleg nyolcfokozatú automatikus váltómű is beépítésre kerül majd.

Habár egyelőre részleteket még nem sikerült megtudni, az új Genesis Coupe minden bizonnyal divatos formával és prémium belső térrel rendelkezik majd. Az új sportkupé esetén a Hyundai nem követi japán konkurense, a Toyota példáját és nem kíván belépő kategóriás sportkocsit bemutatni, ahogyan azt láthattuk a GT86 esetében, hanem inkább a felsőbb kategóriák irányába tolják el az új sportkocsit.    


Érdekes kérdés, hogy vajon mi történik ezek után a Hyundai 2,0 T-GDi benzinmotorjával, amely teljesítménye még ma is elegendő. Könnyen elképzelhető, hogy a Hyundai esetleg más modellben használhatja a továbbiakban ezt az erőforrást. A Hyundai másik sportkocsija, a Veloster számára például tökéletes lenne ez a motor, hiszen egy ilyen motor végre minden kételkedést elűzne a modell kvalitásaival kapcsolatban.

Forrás: thekoreancarblog.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei