A Hyundai Genesis az Év Autója döntőjében


Az Amerikai Autós Újságírók Szövetsége Detroitban bejelentette, hogy a Hyundai Genesist azon három modell közé választották, amelyek egyike lesz a 2015-ös Észak-amerikai Év Autója.

A Hyundai Genesis második generációja a Ford Mustang és a Volkswagen GTI mellett bekerült az Észak-amerikai Év Autója döntősei közé. „Nagyon örülünk annak, hogy a Genesis egy ilyen lenyűgöző mezőnyben bekerült a döntőbe és izgatottan várjuk a zsűri januári döntését” – mondta Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „2009-ben történelmet írtunk, amikor a Genesis Észak-Amerika Év Autója lett. A Genesis azóta is segíti a termékfejlesztési munkánkat és a márka legjelentősebb modelljeként továbbra is a megszokások ellen küzdve igyekszik újraértelmezni a luxusautó-piacot.”  


A zsűri idén az igen széles körű amerikai újautó-piacról 28 autót jelölt ki, majd ebből választották ki a legjobb hármat. Az Észak-amerikai Év Autója díjat 59 független amerikai és kanadai autós újságíró választja ki. az európai Év Autója díj mintájára immár 22. éve létező amerikai elismerés odaítéléséhez a zsűri tagjai számos kritérium alapján értékelik az adott év modelljeit, többek között az innováció, formaterv, biztonság, kezelhetőség, vezetői elégedettség és ár-érték figyelembevételével.  

Az Észak-amerikai Év Autója győztesét a 2015. január 12-én megnyitó Detroiti Autószalonon jelentik be.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei