Duplájára nő a Hyundai indiai kapacitása jövőre


A Hyundai Motor Group jövőre felépítheti vadonatúj autógyárát Indiában, amelynek kapacitása vetekszik majd az országban eddig működő két üzemével.  

A Hyundai Motor Group azt tervezi, a jövő év során felépíti harmadik autógyártó bázisát Indiában. Az új létesítményt várhatóan az indiai Gujarat tartományban húzzák majd fel, tervezett kapacitása pedig elérheti az évi 700 ezer darabot is. Jelenleg az építési tervek készülnek, amelyet legkésőbb jövő év elején hagy jóvá a helyi hatóság.


A Hyundai eddig két gyárat épített Chennaiban, amelyek összesített termelési kapacitása évi 680 ezer darabra korlátozott. A vállalat tervei szerint azonban ez a mennyiség nem lesz elegendő az Indiában várható keresletrobbanás kielégítésére.


Az indiai Gujarat tartományban már jelenleg is olyan globális autógyártók vetették meg lábukat, mint a Maruti Suzuki, amely India elsőszámú autógyártója. Az acélipari POSCO vállalat nemrég jelentette be, hogy ugyanitt tervez acélfeldolgozó üzemet nyitni a közeljövőben. Az elemzőcégek jóslata szerint Indiában 2020-ban már évi 5 millió új jármű kel majd el.  


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei