Az utca hőse idén is Hyundait kapott


A Hyundai Motor Deutchland idén is megválasztotta a 2014-es év Utca Hősét, aki egy i30 Coupe modellel gazdagodott.

A tavalyihoz hasonlóan idén is havonta megválasztották az Utca Hősét, akik veszélyhelyzetekben tanúsított bátor viselkedésükkel kiérdemelték a díjat. Közülük idén a 28 éves Sascha Högemann teherautósofőrt választották 2014 Utca Hősének. A Hyundai Motor Deutchland idén már negyedik éve az akció autós partnere, amelyben a Német Automobilklub és a Goodyear kezdeményezéseként jött létre.         

Sascha Högemannra azért esett a választás, mert idén áprilisban előbb egy balesetben megsérült és beszorult kamionos kollégáján segített, majd pedig technikai tudásával megakadályozta az összetört kamion felgyulladását akadályozta meg. Emellett saját teherautóját keresztbe állítva lélekjelenlétével újabb baleseteket akadályozott meg.   


A győztest Alexander Dobrindt közlekedési miniszter képviseletében Katherina Reiche államtitkár, a közlekedési minisztérium szakmai zsűrijével együtt jelentette be Berlinben, amelynek végén átadták a Hyundai i30 Coupét, amelyhez egy éves biztosítás is jár. „Ez számunkra idén is egy nagy megtiszteltetés, hogy az Utca Hősének példamutató magatartását egyik saját modellünkkel ajándékozhattuk meg” – mondja Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője. „Sascha Högemann a mi i30 Coupe modellünkben kényelmesen és biztonságosan utazhat.”

"Högemann úr bátor és határozott fellépése által megakadályozta, hogy súlyosabbá váljon a baleset. A többi közlekedő érdekében tanúsított önzetlen cselekedetei tiszteletet érdemelnek” – mondta Katherina Reiche. „Arra szeretnénk másokat ösztönözni, hogy hasonló helyzetekben ők se nézzenek félre, hanem lehetőségeikhez mérten segítsenek másokon” – tette hozzá George Rietbergen, a Goodyear vezetője.

A Markus Schrick mellett különböző szaklapok főszerkesztőit és az iparág további képviselőit tömörítő szakmai zsűri az év során 11 „Hónap Hősét” választottak meg, akik közül került ki végül a 2014-es év győztese.    

Forrás: hyundai-presselounge.demotorvision.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei