Csaknem 60 ezer Hyundai Elite i20 kelt el Indiában


A Hyundai Motor India bejelentette, hogy a nemrég bevezetett Elite i20 prémium kompakt modelljére négy hónap alatt 56 ezer megrendelés érkezett.

Habár az indiai autópiac bővülése lassulni látszik, ez nem vonatkozik a Hyundai legújabb modelljére, az augusztusban piacra dobott Elite i20-ból ugyanis eddig 56 ezer példány kelt el Indiában. „Az Elite i20 máris India 10 legnépszerűbb modellje között van” – nyilatkozta a Hyundai sajtóközleményében.  
„Elöntenek minket a vásárlói megrendelések… az Elite i20 modell iránti kereslet megduplázódott, így novemberben már 10 500 autót sikerült eladnunk. Dolgozunk a termelés gyorsításán a kiszállítások felgyorsítására” – mondta Rakesh Srivastava, a Hyundai Motor India értékesítési és marketingigazgatója.


A vállalat szerint az Elite i20 iránti hatalmas kereslet megerősítette a Hyundai pozícióját az indiai prémium kompakt kisautók között. A vállalat összes értékesítési eredménye novemberben 6 százalékkal haladta meg a tavalyi eredményt, Srivastava szerint elsősorban az újonnan bevezetett modellek állnak a növekedés hátterében. Az új i20 mellett a vállalat korábban bevezetett Xcent kompakt limuzinja a második legnépszerűbb a márka kínálatában.      

Közben más márkák is új modellekkel csábítják indiai vásárlóikat: a Maruti a Ciaz limuzint küldi a Honda City és a Hyundai Verna ellenében, míg a kiskategóriában az Alto új generációját mutatta be a japán-indiai cég.

Forrás: timesofindia.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei