Fotókon a Hyundai első konnektoros hibridje


Első alkalommal sikerült lencsevégre kapni a Hyundai első olyan hibridjét, amelynek akkumulátorát tulajdonosa maga is feltöltheti.

A Hyundai már korábban bejelentette, hogy a még idén bemutatkozó Sonata hibridváltozatából konnektorról is tölthető, ún. plug-in (PHEV) hibridet is készít, amely az első lesz abból a vállalatcsoport jövőbeli hat modelljéből, amelyet tulajdonosa otthon a normál, illetve közösségi gyorscsatlakozó segítségével is fel tud majd tölteni.


Az egyik koreai márkafórum oldalára nemrég felkerült két fotó is, amelyen első alkalommal látható a Sonata plug-in hibridje, amelyek alapján láthatjuk, végre megkezdték az autó fejlesztésének utolsó fázisát, az országúti próbákat.  

A takaróelemek ugyan szinte teljes egészében elfedik az autó formavilágát, ám a részletek alapján elmondható, hogy az új modell a most futó hibridhez hasonlóan formavilágában kissé eltér majd az év elején megismert Sonatától. Erre utal, hogy a töltőnyílást is magában foglaló hűtőmaszk vízszintes krómkeret helyett méhsejtmintássá alakult.


A Hyundai első plug-in hibridje a jelenlegi 2,4 literes benzines erőforrás helyett ugyanazt az új, gazdaságosabb 2,0 literes, Atkinson ciklusú motort kapja meg, amely az új Sonata hibridváltozatában debütál.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei