A Tucson Fuel Cell lehet az Év Zöld Terepjárója


Első tömeggyártásban is elérhető üzemanyagcellás modellként a Hyundai Tucson Fuel Cell bekerült a Green Car Journal által megrendezésre kerülő 2015-ös Év Zöld Terepjárója döntőjébe.

„A terepjárók és crossover modellek fontos szereplői az autós utcaképnek, hiszen számos demográfiai csoport igényeit elégítik ki, köztük a családokét, a szabadidős és sporttevékenységek szerelmeseit, egyszóval bárkit, akinek szüksége van az ilyen modellek funkcionalitására és sokoldalúságára” – mondta Ron Cogan, a Green CAr Journal és a CarsOfChange.com szerkesztője és kiadója. „Fontos, hogy ezek a járművek jobb hatékonyságot és jobb környezeti hatást is kínálnak, amelyet a Hyundai Tucson Fuel Cell tisztán valósít meg.”

A Green Car Journal kiválasztási folyamatában a terepjárók és crossoverek széles választékát vetik össze azok környezeti előnyeit és forradalmiságát rangsorolva, amelyek során megnevezik az öt döntős modellt. A szervezet átfogó célja, hogy olyan jelölteket nevezzenek meg, amelyek a személyszállítást környezetvédelmi szempontból pozitív irányba mozdítják el anélkül, hogy eközben csorbulna a vezetés öröme vagy a terepjáróktól és crossoverektől elvárt funkcionalitás. Gazdaságosság, könnyű építésmód, fejlett erőátviteli rendszer, alternatív, vagy tiszta üzemanyagok használata és egyéb tényezők mérlegeléséből áll össze a folyamat. A döntősök a díjátadó évének január elsejétől forgalomban kell lenniük.   


„Azzal, hogy az Év Zöld Terepjárójának döntőjébe kerültünk, megerősítették az üzemanyagcellás technológia jelentőségét a mai és a jövő közlekedésében” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke. „A Tucson Fuel Cell egy láthatatlan átmenetet képez a hasonló hatótávval és feltöltési idővel rendelkező benzines autókkal. Dél-kaliforniai ügyfeleink máris kihasználják ezek előnyeit és hihetetlenül kedvező tapasztalatokkal rendelkeznek. Izgatottak vagyunk az egyre bővülő hidrogén infrastruktúra miatt és azért, hogy egyre több vevőt ültessünk a kormány mögé.”    

A Hyundai következő generációs Tucson Fuel Cell modelljét Amerikában mindössze 499 dollárért lehet lízingelni, amely korlátlan hidrogén újratöltést és a „Szolgálatára” üzemeltetési programot is ingyenesen magában foglalja. A dél-kaliforniai ügyfelek három kiválasztott Hyundai kereskedésből vihetik haza a Tucson Fuel Cell autókat.  


A Hyundai üzemanyagcellás technológiája hatékonyan helyettesíti az elektromos autók akkucsomagját a hidrogénből előállított elektromos energiával. Ez egy elektromechanikai folyamat eredményeként jön létre, amely nem igényli a hidrogén belső égését, valamint nincsen mozgó alkatrész az üzemanyagcella belsejében. Ezzel enyhíti a hagyományos akkumulátorokkal ellátott elektromos autók korlátozott hatótávját és megőrzi a benzines Tucson modellekhez mindennapi használhatóságát. A vezetők pedig feltöltési idő vagy használati kompromisszumok nélkül azonnal élvezhetik a következő generációs elektromos járművek előnyeit.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei