Máris az új szezonra készül a Hyundai Motorsport


Habár a 2014-es WRC szezonja még alig ért véget, a Hyundai Motorsport egy négynapos teszttel már megkezdte a felkészülést 2015-re.

A Hyundai Shell World Rally Team a Franciaország délkeleti régiójában fekvő Ardèche  tartományban végrehajtott négynapos teszteléssel megkezdte felkészülését a FIA rali-világbajnokságban töltendő második szezonjára.

A csapat korábban kinevezett két 2015-ös pilótája, Thierry Neuville és Dani Sordo mindketten tesztelték a Hyundai i20 WRC versenyautót azzal a céllal, hogy minden készen álljon az alig hat hét múlva, 2015. január 22 és 25 között megrendezésre kerülő nyitófutamra Monte-Carlóban. A csapatot változatos időjárási viszonyok fogadták, amint előbb Neuville, majd csapattársa, Sordo töltött két-két napot az autó volánja mögött.


Az a Hyundai i20 WRC, amellyel a csapat megkezdi a 2015-ös szezont, jelentős fejlesztéseken ment keresztül az idén januárban ugyanitt debütált változathoz képest, így a mostani tesztelés négy napja során a versenyzőknek a Monte-Carlo rali útvonalán is volt alkalmuk megtapasztalni az autó legfrissebb beállításait.  


„Eredményes két napot töltöttünk el az autóval, amely a jövő évi szezonra készülve elég sűrű volt” – mondja Thierry Neuville. „Jó érzéseim vannak az autóval kapcsolatban, előrébb jutottunk, lépésről lépésre gyorsabbá válunk. Fontos, hogy a 2015-ös ralikra minél előbb megkezdjük a felkészülést. Most pedig megkezdjük a téli programunkat, így jó formában várhatjuk a karácsonyt és az új évet.”   


„A 2014-es szezon ugyan véget ért, de a 2015-ös szezonra készülve a munka folyik tovább” – mondja Dani Sordo. „Thierry és én mindketten két napot töltöttünk el Ardèche útjain a Hyundai i20 WRC-ben és jó volt az autót vezetni. A december nagyon mozgalmas hónap, de de meg kell tennünk mindazt, amit tudunk azért, hogy felkészülten kezdjük a kövektező szezont.”  


„Az aszfalton és hamarosan havas viszonyok között végzett tesztek legfőbb célja, hogy megértsük, hogyan viselkedik a Hyundai i20 WRC legújabb változata ezek között a feltételek között” – mondja Michel Nandan csapatfőnök. „Habár az első versenyünk óta már egy teljes évnyi tapasztalat van a hátunk mögött, folytatnunk kell a munkát felkészítve magunkat a 2015-ös versenysorozatra – amelyek közül az első a jövő hónapban lesz. Mindkét 2015-ös pilótánk, Thierry és Dani is két-két napot vezettek ezen a héten, amelyet december közepén egy svédországi négynapos teszt követ majd. Folytatjuk a Hyundai i20 WRC fejlesztését, így ezek a tesztek lehetőséget adnak számunkra, hogy megszerezzük azokat az utolsó információrészleteket, amelyek alapján az új szezon első versenyeire finomíthatjuk az autók beállításait.”


A csapat egy hasonló felkészülési tesztet hajt végre december közepén Svédországban, ahol Neuville és Sordo ismét két-két napon át osztozik majd a Hyundai i20 WRC versenyautón. A Hyundai Shell World Rally Team ezek után az előttünk álló ünnepi szünetnek már aktuális információkkal vághat neki, amelyek nagyon hasznosak lesznek a rali-világbajnokság második szezonjának két nyitófutamán.

A tesztcsapat az új évben január elején még egy végső beállítási tesztet végez el, röviddel mielőtt megkezdődik a Monte-Carlo rali.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei