Nagyobb szerepet kap Paddon jövőre


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy az új-zélandi Hayden Paddon a 2015-ös rali-VB versenyein továbbra is a Hyundai színeiben küzd majd.

A 27 éves versenyző fokozottan vesz részt jövőre a sorozatban, ahol John Kennard navigátorával a februári Svéd-ralival kezdődően legalább kilenc versenyen rajthoz áll majd. Paddon azonban már a Monte-Carlo ralin csatlakozik a Hyundai Shell WRT csapatához, ahol január végén a pályabejárási feladatokat látja el.  


Hayden Paddon a Hyundai első WRC szezonjában hat versenyen ült a 20-as rajtszámú Hyundai i20 WRC volánja mögé, ahol pontokat gyűjtött a Hyundai Motorsport N csapat számára. Az új-zélandi páros az Ausztrál-rali hatodik helyezésével érte el legjobb eredményét, mielőtt a Spanyol-ralin szakaszgyőzelmet arattak volna. A csapat célja, hogy a 2014-es lendületet és jó teljesítményt a következő szezonban is folytassák, amellyel segíthetik a csapat lenyűgöző fejlődési ütemét.  


„Nagyon izgatott vagyok, hogy fokozott intenzitással, már a bajnokság második versenyén, Svédországban folytathatom a munkát a Hyundai Motorsportnál” – mondja Paddon. „Nagyon sokat tanultam és jó kapcsolatot teremtettünk a csapaton belül idén, így nyilvánvaló választásnak tűnt számunkra, hogy többet fejlesszünk és jobb eredményeket érjünk el 2015-ben. Emellett az, hogy több eseményen vehetünk részt, elengedhetetlen számomra a vezetői tudásom fejlesztése és a csapattal történő szoros együttműködés miatt is. 2015 első része továbbra is tanulóidőszak lesz, hiszen olyan versenyeken veszünk részt, amelyeken kevés, vagy nincs is tapasztalatunk. Ennek ellenére, ha visszatérünk azokra a helyszínekre, ahol idén már jártunk, úgy hiszem, nagyon versenyképesek lehetünk és azért küzdhetünk, hogy bekerüljünk a legjobb ötbe. Nagy reményeink vannak a jövő évre és várjuk már, hogy a csapattal dolgozhassunk és segítsük a Hyundai i20 WRC fejlesztését.”   


„Örülök, hogy Hayden 2015-ben is a Hyundai Motorsport csapatának része lesz és több versenyen vesz majd részt velünk” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Az első évben remekül szerepelt velünk, volt néhány szemet gyönyörködtető eredménye és sokat segített a csapatunk és az autó fejlesztésében is. kiváló technikai visszajelzéseket ad és remekül dolgozik együtt a csapat magjának tekinthető mérnökökkel és szerelőkkel. A világ legjobb rali pilótáival szemben is bizonyította átlag feletti képességeit és személyes fejlődése egyértelműen látszott, amint ledolgozta hátrányát a tapasztaltabb kollégáival szemben. Örülünk, hogy jövőre is támogathatjuk karrierjének következő szakaszát és kíváncsian várjuk, mit fog elérni a következő szezonjában, amely izgalmasnak ígérkezik a Hyundai Motorsport számára.”  


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei