Újabb visszahívások a Hyundainál


A Hyundai Motor luxusautóit sem kerüli el a visszahívási sorozat, most az amerikai és kínai piacon hívnak vissza mintegy 50 ezer autót.

A Hyundai 43 ezer Amerikában értékesített Genesis és Equus limuzinját hívja vissza a féklámpák nem megfelelő működése miatt. Az Amerikai Közúti és Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) tájékoztatása szerint a visszahívás a 2008. április 30. és 2010. november 21. között gyártott Genesis, valamint a 2010. július 31. és 2010. november 21. között elkészült Equus modelleket érinti.  


Az ebben az időszakban gyártott autók féklámpái menet közben nem mindig működnek megfelelően, emiatt egy esetleges vészfékezéskor a ráfutásos balesetek kockázata megnő, hiszen a mögöttes forgalom nem képes idejében reagálni az autó lassulására. „A visszahívást azután rendeltük el, hogy több vásárló idén októberben panasszal fordult az NHTSA felé” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője, hozzátéve: „A visszahívás kizárólag az Egyesült Államokban értékesített autókra vonatkoznak.”


Novemberben a Hyundai 15 ezer Veracruz modell visszahívását kezdeményezte Kínában. A Kínai Minőségfelügyeleti, Vizsgálati és Karanténhivatal (AQSIQ) tájékoztatása szerint a visszahívás a 2007. január 8 és 2013. március 12. között gyártott 15 373 Veracruz modellt érinti. A kínai tisztviselők azért rendelték el a modell visszahívását, mert üzemanyagtartályukból szivároghat az üzemanyag és az erőforrásukkal is hibákat fedeztek fel.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei