A legjobbak között a Hyundai üzemanyagcellás motorja


A Hyundai Tucson károsanyagmentes üzemanyagcellás motorját első ilyen jellegű erőforrásként beválasztották a WardsAuto 10 Legjobb Motorja közé. 

A Hyundai Motor Tucson Fuel Cell a világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás modelljeként kapható az Egyesült Államokbeli Dél-Kaliforniában, ahol az első magánvásárló idén júniusban vehette át autóját. A Hyundai üzemanyagcellás programja az USA mellett jelenleg tucatnyi európai országban is fut, ahol ix35 néven ismert az autó.   

„A Hyundai mérnökei lenyűgöző munkájukkal legfejlettebb autóipari technológiájukat egy tágas családi autóba helyezték, amely így nagyon felhasználóbaráttá válhatott” – mondja Drew Winter, a WardsAuto World főszerkesztője. „A hajtáslánc kivételesen csendes, a hatótáv pedig 424 kilométerre adódott. Ráadásul az elektromos autókkal ellentétben nem órák, hanem percek alatt újra feltölthető üzemanyaggal. A Hyundai Tucson Fuel Cell remek mérnöki eredmény és hatalmas lépés a károsanyagmentes járművek számára.” 


A Hyundai üzemanyagcellája hatékonyan helyettesíti az elektromos autók akkuit azzal, hogy az elektromos energiát hidrogénből elektrokémiai folyamaton keresztül generálja, amelynek során nincs szükség a hidrogén belső égésére, nincs mozgó alkatrész az üzemanyagcellákban. A Tucson Fuel Cell megtartotta a benzinmotorral szerelt Tucson változatok mindennapi rugalmasságát, így a vezető már most élvezheti a következő generációs elektromos autók előnyeit anélkül, hogy a hatótávban vagy az újratöltési időben kompromisszumot kellene kötnie.  

„Azzal, hogy a WardsAuto 10 Legjobb Motorja közé választották, újra elismerték a Hyundai Motor üzemanyagcellás technológiájának vezető szerepét, hiszen ez az első ilyen jellegű erőforrás, amit a címmel kitüntettek” – mondja Dr. Woong-Chul Yang, a Hyundai Motor koreai fejlesztőközpontjának alelnöke. „A Hyundai Motor továbbra is felhasználja globális fejlesztési forrásait azért, hogy innovatív erőforrásokat és technológiákat fejlesszen és ezzel még több lehetőséget kínáljon a vásárlók környezettudatos döntéseihez.”  


„Megtiszteltetés, hogy legfejlettebb környezetbarát erőforrásunkat az iparág barométereként a legkiemelkedőbb motorokat összegyűjtő WardsAuto 10 Legjobb Erőforrásai közé választották” – mondta Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „Ez az elismerés bizonyítja meggyőződésünket, amely szerint a hidrogénnel hajtott üzemanyagcellás technológia a károsanyagmentes járművek következő generációját képviselik.”

A Wards 10 Legjobb Erőforrásait minden év decemberében hozzák nyilvánosságra, amelynek végső listája a piacon kapható legkiemelkedőbb motorjait tartalmazza. A lista 1995-ös első kiadása óta a Hyundai eddig négy alkalommal került be: 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben a Tau V8-as, míg 2012-ben a Gamma I-4 jelzésű motorokkal. Az ünnepélyes díjátadóra a Detroiti Autószalonon megtartott banketten kerül majd sor 2015. január 14-én.  

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei