Akár százezer Hyundai Sonata is elkelhet Koreában


A középkategóriás Hyundai Sonata értékesítése két év után ismét meghaladhatja a százezer darabot Dél-Koreában.

A Hyundai nemrég közleményben tudatta, hogy a mostani LF Sonata, az előző generációs YF Sonata és az erre épülő Sonata Hybrid modellekből az idei év első 10 hónapjában 88 485 darabot értékesítettek Dél-Koreában, így a modell teljes évre vetített eladásai előreláthatólag meghaladják a százezer darabot.   

Ezzel a Sonata visszaszerezheti régen elveszett dicsőségét, mint az ország legjobban fogyó autója. Legutóbb 2012-ben történt meg, hogy egy személyautó átlépte a százezres határt, amikor 111 290 darab Avante és 103 994 darab Sonata fogyott Koreában. Előtte 2005 és 2012 között minden alkalommal elnyerte a legnépszerűbb személyautó címet.


Az idén márciustól kapható LF Sonata modellből az április és június közötti időszakban havonta több mint 10 ezer példányt vásároltak, ám ez a szám augusztusra hatezer alá csökkent. Ezt követően az LF Sonata taxiváltozatának szeptemberi bemutatásával sikerült a vállalatnak megfékeznie a további csökkentést. Emellett a Hyundai készletkisöprés miatt csökkentette az YF Sonata és Sonata Hybrid modellek vételárát, amelyekből így október végéig 32 600 darab kelt el.

A Hyundai szóvivője szerint az autógyártó még az év vége előtt bemutatja a vadonatúj Sonata hibridváltozatát, amelyet a jövő év elején turbómotoros, dízel és plug-in hibridváltozat is követ majd.

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei