Ausztriába is megérkezett az első üzemanyagcellás Hyundai


Az osztrák Innsbruck városában bemutatták a Hyundai jövőbemutató ix35 Fuel Cell modelljének első példányát, amely a város útjain bizonyíthat.

Az első Hyundai ix35 Fuel Cell átadása az Európai Unió „Zöld Folyosó” projektjének részeként valósult meg. „A hosszú távú cél egy egész Európán átívelő üzemanyagcellás közlekedési hálózat kialakítása” – mondta Ernst Fleischhacker, a Wasser Tirol GmbH ügyvezetője. Az már ma is bizonyított tény, hogy egy ilyen üzemanyagcellás autóval problémamentesen lehet Münchenből akár Veronáig autózni.

Még idén öt autó kerül a Wasser Tirol társasághoz. A helyi hidrogéntöltő-állomás 2015-ben megnyitásával nyilvánossá válik az a lehetőség, hogy bárki egy naptól akár 48 hónapos időtartamig kibérelve tesztelje az öt ix35 Fuel Cell egyikét. „Azon igyekszem majd, hogy Tirol régió számára az államtól támogatást szerezzek, amivel sokunk számára lehetőségünk lesz kipróbálni ezt a forradalmi járművet” – mondja Joseff Geisler, államtitkár-helyettes.



A Hyundai ix35 Fuel Cell elektromotorja 136 lóerős, amellyel végsebessége eléri a 160 km/órát. „Három perc alatt feltankolható, a hatótáv pedig nagyjából 600 km” – magyarázza Roland Punzengruber, a Hyundai Import társaság ügyvezetője, aki hozzátette, a sikerhez az autó árát a jövőben csökkenteni kellene. A most gyártott ezer darabos széria ugyanis nagyjából 60-80 ezer euróba kerülne.  

Forrás: meinbezirk.at

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei