Android rádióval kapható a Hyundai Sonata Malajziában


Már Malajziában is kapható a vadonatúj, hetedik generációs Hyundai Sonata, a jobbkormányosként először itt kapható modellben pedig már Androidos kezelőfelület is helyet kapott.

A Sonata legújabb generációjával a Toyota Camry, Honda Accord, Nissan Teana, Kia Optima, Volkswagen Passat és Peugeot 508 modelleket kínáló D szegmensben kíván vetélytársat állítani a Hyundai helyi képviselete, a Hyundai-Sime Darby Motors (HSDM). Az új modell 35 mm-rel hosszabb, 30-cal szélesebb, mint az előző generáció, a 10 mm-rel nagyobb, immár 2 805 mm-es tengelytáv és az 510 literes csomagtér pedig bőséges helyet biztosít az utasoknak és azok csomagjainak.


A sokkolóan forradalmi elődjénél jóval visszafogottabbra sikerült Sonata továbbfejlesztett Folyékony Szobrászat 2.0 stílusirányzat alapján megrajzolt formája sima alvázával 0,27-es alaktényezővel büszkélkedhet, szerkezetében pedig a korábbi 21 százalék helyett immár 51 százaléknyi nagy szakítószilárdságú acél kapott helyet.


A Hyundai Sonatát egyetlen 2,0 literes Nu benzines motorral lehet megvásárolni Malajziában, amelynek maximális teljesítménye 154 lóerő, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 194 Nm. A szintén kapható i40 közvetlen befecskendezésével ellentétben a Sonata motorja hengerenkénti befecskendezéses motorjához kettős CVVT szelepvezérlés és hatfokozatú automata nyomatékváltó kapcsolódik.


Malajziában háromféle változatban – Elegance B, Elegance és Executive – kerül forgalomba a Sonata. Az alapváltozatban két első légzsák, blokkolásgátló, visszagurulás-gátló, menetstabilizáló, nappali menetfény, 215/55-ös gumikon futó 17 colos alufelnik, bőrülések és 12 irányban állítható vezetőülés van benne. Az alapellátmány része még a kétzónás automata klíma, a kulcsnélküli nyitás és indítás, tempomat, automata fényszórók és az automata csomagtér-nyitó, amely érzékelve a kulcs közelségét 3 másodperc múlva kinyitja a csomagtér ajtaját.  


Egy szinttel feljebb, az Elagance már oldal- és függönylégzsákokat is tartalmaz, amely mellett széria a fabetét, 4,2 colos színes Supervision műszeregység, érintőképernyős navigáció (AVN), telefonkihangosító, első parkolóradar, tolatókamera és a helyben beépített útbiztonsági videókamera. A fedélzeti multimédiás egység az Android legújabb, 4.4.2 (KitKat) verziójával működik, így a tulajdonos okostelefonját párosíthatja az autó rendszerével és a központi kijelzőn keresztül kezelheti azt és annak alkalmazásait.   


Az Executive csúcsmodellben már 18-asok a sportosabb karakterű alufelnik, a fényszórók bi-xenon rendszerűek és az aktív kanyarlámpa, panoráma napfénytető, az esőérzékelő és a karbonbetétek is emelik a színvonalat.


A hatféle színben rendelhető új Hyundai Sonata 139 268 (kb. 9,9 mFt) és 153 768 maláj Riggit (kb. 10,9 mFt) közötti áron kapható Malajziában, ahol különleges garanciális feltételekkel kerül forgalomba az autó. Az eddigi 5 év vagy 300 ezer kilométeres garanciát a hajtáslánc elemeire nyolc évre hosszabbítják meg, de ez csak az első tulajdonost illeti meg.


Forrás: paultan.org

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei