Lemondott a Hyundai amerikai marketingvezetője


A Hyundai Motor America eddigi marketingügyeiért felelős Steve Shannon lemondott posztjáról, mivel a vállalat teljesítménye nem a vártnak megfelelően alakult.

Steve Shannon 2011 áprilisában csatlakozott a Hyundai csapatához, miután a General Motors 2010-ben elvitte a koreai cég két korábbi marketingvezetőjét, Joel Ewanicket és Chris Perryt. Mára mindketten elhagyták a GM-et. Az akkor 52 éves Shannon több mint 25 évet töltött a General Motors kötelékében, ahol a Cadillac marketingigazgatója volt, de korábban kapcsolatban volt a Saturn, Oldsmobile, Buick, Saab és a Hummer márkákkal is.

Amikor Shannon a Hyundaihoz került, a vállalat akkori vezetője, John Krafcik „tökéletes választás”-nak nevezte őt, méltatva a Saturn márka bevezetésekor tett erőfeszítéseit. „Ő valódi marketing-újító, aki nagyon ügyfélközpontú is” – mondta Krafcik akkor. „Ugyanakkor lelkes és professzionális.” Krafcikot idén január 1. óta David Zuchowski váltotta az elnöki székben.


A Hyundainál eltöltött idejében Shannon az alapoktól építette fel a főiskolai focikampányt, de a nevéhez köthető idén Paul Rudd kiválasztása is, aki Jeff Bridges színészt váltotta fel a Hyundai „hangjaként”.

Shannon akkor érkezett a Hyundaihoz, amikor a koreai márka hatalmasat nőtt az amerikai autópiacon. Azóta ez a növekedés lelassult, mivel a vállalat üzemei teljes kapacitásukon termelnek és így nem tudnak lépést tartani a kereslet növekedésével. A Hyundai eladásai az idén 1 százalékkal emelkedtek, miközben a piac 6 százalékkal bővült.

A belső források szerint Shannont kedvelték kollégái és a kereskedők is, viszont eközben az értékesítés üteme lassult – különösen a 2015-ös Sonata bemutatását követően – amely így nem érte el a tervezett szintet sem. A típus eladásai ugyan október végére 5 százalékkal emelkedtek, egy hónappal korábban azonban 22 százalékkal estek vissza akkor, amikor a szegmens értékesítése 3 százalékkal növekedett.   

„Steve számos kulcsfontosságú eredményt elért vezetői tevékenysége során az elmúlt három évben” – méltatta volt kollégáját Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnöke. A vállalat szóvivője elmondta, keresik már Shannon utódját, akit még nem választottak ki.

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei