Kínában is gyártásba kerül a Hyundai i10


A Hyundai benyújtotta a kínai jogvédelmi hivatalhoz az i10 modell tervrajzát, amely alapján biztosra vehető, hogy a modell nemsokára megjelenik a világ leggyorsabban növekvő autópiacán is.

A Kínában gyártásba kerülő i10 a kiszivárgott fotók alapján az i10 Indiában bemutatott Grand változatához áll legközelebb, amely a nagyobb tengelytávolságával kényelmesebb hátsó teret kínál az utasoknak. Az európai változat rövidebb tengelytávolságot kapott és dinamikusan emelkedő oldalsó ablakvonaláról, valamint ledes nappali menetfényéről könnyen azonosítható.  


Miközben a fotókon szereplő autó nagyjából megegyezik az indiai Grand i10 modellel, feltűnő a tetősínek hiánya. A kínai változat belső tere minden bizonnyal megegyezik majd az Indiában is kapható modellel azzal a nagy különbséggel, hogy Kínában balkormányos autó kerül majd forgalomba.


A kínai piac igényeinek megfelelően a Hyundai nem kínál majd dízelváltozatot az i10-ből, így minden bizonnyal a benzines motorokra korlátozódik majd a motorkínálat. Indiában 1,2 literes, 87 lóerős benzines motorral forgalmazzák a típust, míg emellett az európai változatot 1,0 literes, 69 lóerős motorral is lehet kérni.


Mivel az indiai vállalat nemrég jelentette be, hogy export helyett inkább saját piacát kívánja támogatni, így az új kisautót várhatóan Kínában, a Beijing Hyundai üzemeinek egyikében kívánják majd gyártani.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei