28 év után távozik a Hyundai Canada vezetője


Csaknem harminc éve csatlakozott a Hyundai helyi szervezetéhez Steve Kelleher, aki Hyundai Auto Canada vezetőjeként április 30-ával nyugdíjba vonult. 

Kelleher 12 éve választották a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatójának, akinek a vezetése alatt a márka hatalmas növekedést ért el, amelynek eredményeként ma már egyike a kanadai autóipar meghatározó résztvevőinek. Az elmúlt tíz év során a Hyundai márkakereskedelmi hálózata 210 tagúra bővült, értékesítési eredménye és a márka piaci részesedése megduplázódott, a Hyundai termékei pedig számos előkelő kanadai autóipari elismerésben részesültek. Május elsejétől Kelleher helyét Donald Romano vette át.


„Izgalmas, hálás és kihívásokkal teli élmény volt a Hyundainak dolgozni itt Kanadában” – mondja Kelleher. „A nyugdíjba vonulásomat már régóta készítettem elő és most eljött a pillanat, mivel Dan Romanoban megtaláltuk azt az embert, aki a Hyundait a sikerek következő szintjére juttathatja.”  


Donald Romano idén januárban csatlakozott a Hyundaihoz, miután 29 évet töltött az autóiparban és tudását, tapasztalatait olyan kanadai és egyesült államokbeli cégeknél szerezte, mint a Nissan, a Mazda és a Toyota amerikai képviseletei. Romano 2006 és 2012 között a Mazda Canada elnöki tisztségét is betöltötte, miközben 2010-től a márka marketingtevékenységéért is felelőssé vált.


„A Hyundai példátlan növekedést produkált az elmúlt tíz év során. Az én feladatom lesz ezt a trendet folytatni működésünk minden területén és növelni teljesítményünket az üzleti élet minden területén” – mondta Romano.

„Szeretnénk elismerni Steve Kelleher a márkáért tett páratlan szolgálatait és gratulálunk a valóban kivételes karrierért” – mondta Takk Uk Im, a Hyundai Motor Nemzetközi Ügyek Részlegének alelnöke. „Bátorságával és vezetői képességeivel a Hyundai figyelemre méltóan Kanada egyik vezetőjévé növekedhetett. 28 évig becsülettel, kiemelt figyelemmel és erős jellemmel szolgálta a márkát. Örökké hálásak leszünk ezért neki.”  


Miután Steve Kelleher tíz évig dolgozott a Ford Motornál, 1986-ban csatlakozott a Hyundai Auto Canada vállalatához; csupán három évvel azután, hogy a koreai márka először lépett a kanadai piacra. kezdetben az alkatrészosztályon dolgozott, ám Kelleher gyorsan kúszott felfelé a ranglétrán, 1995-ben az alkatrészosztály igazgatójává lépett elő. 1997-ben az értékesítési, marketing, szervizfeladatok alelnökévé nevezték ki, majd 2002-től a vállalat elnök-vezérigazgatója lett. 


A Hyundai leglátványosabb kanadai növekedését Kelleher vezetése alatt érte el a márka. 2002-ben a vállalat 66 917 új járművet értékesített a márka hat típusából az ország 156 márkakereskedésében. 2013-ban rekordszintű 137 100 autót sikerült eladni – kétszer annyit, mint 2002-ben – 210 márkakereskedésben és 12 típusból.

Kelleher vezetése alatt három Hyundai modell elnyerte Kanada legrangosabb autós díját: a Genesis 2009-ben, az Elantra 2012-ben elnyerte a Kanadai Év Autója díjat, míg a Santa Fe 2013-ban az Év Hobbiterepjárója lett. Mindhárom díj a vállalat széles körű erejét demonstrálja a kompakt, a prémium és a hobbiterepjárók szegmensében egyaránt.


Végül a márka 2012-ben elindította első saját társadalmi felelősségvállalási programját. A Hyundai Hockey Helpers nemzeti programban a fiatalokat pénzzel támogatják azért, hogy azok megfelelő felszereléssel vehessenek részt a szervezett hokieseményeken. Az elmúlt két évben 4 779 fiatalnak segített a hoki közelébe ez a program. Kelleher szintén a hokival nőtt fel és sikeres karrierjében sokat profitált abból, amit a sport kapcsán megtanult.  


„A hoki megtanítja a gyerekeket csapatban dolgozni, valamint a rugalmasságra, és a kemény munka értékére. A jégen vagy azon kívül ezek a képességek a gyerekek fejlődését szolgálják” – mondta Kelleher.

„Minden Hyundai dolgozó és kereskedő nevében, akik az elmúlt években Kelleherrel dolgoztak, szeretnénk köszönetet mondani látnoki útmutatásáért” – mondja Romano. „ Az egyetlen jó megoldás, amellyel megtiszteljük mindazt az időbefektetést és energiát az, ha elkötelezett munkánkkal továbbra is biztosítjuk a Hyundai sikereit. Új magasságok irányába vezette a márkát, így most a mi felelősségünk, hogy folytassuk az útját.”  

Forrás: digitaljournal.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei