Kínában tesztelik a Hyundai HB20 modelljét


Úgy tűnik, az eredetileg a brazil piacra szánt HB20 modellt Kínában is hamarosan piacra dobja a Hyundai.

A Hyundai még 2012-ben mutatta be Brazíliának szánt HB20 (Hyundai Brasil) kisautóját, amely az i20 padlólemezére épült és fejlesztésénél kifejezetten a brazilok igényeit vették alapul, gyártásához pedig a vállalat egy komplett gyárat húzott fel Sao Paulo közelében. A kompakt kisautók szegmense ugyanis az egyik legnagyobb piac a dél-amerikai országban, ahol a Hyundai a modell lépcsőshátú, valamint emelt hasmagasságú változatát is forgalomba hozta.    


Most azonban úgy tűnik, a HB20 világhódító útra indul, legalábbis megjelenik a világ legnagyobb autópiacán, Kínában. Erre utal, hogy minden álcázás nélkül sikerült lefotózni az autó egy prototípusát Pekingben, ahol a Hyundainak három autógyártó üzeme is működik.

A HB20 várhatóan csak jövőre mutatkozhat be a kínai piacon, amelyet szinte biztosan helyben, a Hyundai és a Beijing Automotive közös vállalatánál, a Beijing-Hyundainál gyártanak majd. A modell a Hyundai kínálatának belépőmodellje lesz, amelyet várhatóan a kisebb és nagyobb kínai városokban lehet majd megvásárolni.


Ahogyan Brazíliában, valószínűleg Kínában is kétféle, 1,0 és 1,6 literes benzines motorokkal kínálják majd az autót. Az árak várhatóan 60 és 90 ezer jüan (kb. 2,2 és 3,3 mFt) körül lesznek majd a piaci bevezetéskor.     

Forrás: carnewschina.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei