Több mint 18 ezer előrendelést gyűjtött a Hyundai Sonata


A Hyundai Motor vadonatúj Sonata modelljét már több mint 18 ezer dél-koreai rendelte meg, akik közül jóval többen fiatalabbak, mint az előző generáció vásárlói voltak.

A Hyundai bejelentette, hogy az új Sonata modelljére március 5 és 31 között már több mint 18 ezer megrendelés érkezett Dél-Koreában. A múltban a Sonata vásárlói nagy részét a 40 és 50 éves korosztály tette ki, ám az új generáció érkezésével megnőtt a 30-as és a 60-as korosztály aránya is.


A vállalat tájékoztatása szerint az előrendelők között 18 százalékot tesznek ki a harmincévesek, ami 5 százalékos növekedést jelent az előző Sonata generációhoz képest. A hatvanasok aránya 3 százalékponttal 19 százalékra nőtt, miközben az eddigi eladások gerincét adó 40-es és 50-es korosztály aránya 1-1 százalékkal 22 és 27 százalékra esett vissza.


A harmincas korosztály arányának növekedésével együtt az új Sonata fehér (jégfehér) színét 14 százalékkal többen választották, vagyis a korábbi generáció 29 százaléka helyett az arány 43 százalék.   

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei