Sportverzió készülhet a Hyundai Genesisből


Amikor a Hyundai januárban bemutatta a vadonatúj Genesis modellt Detroitban, a gyönyörű autó adatlapját böngészve sokakban hiányérzet maradt.

A márka még tavaly októberben nyilvánosságra hozta, hogy a vadonatúj fejlesztésű HTRAC összkerékhajtási rendszer, amely az első és hátsó tengelyekre jutó nyomatékot elektronikusan szabályozza, a vadonatúj Genesis kapja meg elsőként. A Hyundai csapata nem kevés időt pénzt és energiát fordított a rendszer kifejlesztésére.  

Amikor azonban bemutatkozott a Genesis, az adatlapok alapján sokakat csalódás ért, hiszen míg a 3,8 literes V6-os modellhez rendelhető HTRAC, addig az 5,0 literes V8-as csúcsmotorhoz nem. Fura, hogy a Hyundai annyi erőfeszítést tesz a padlólemez és a rendszer kidolgozására, amelyet most csupán az egyik, ráadásul a gyengébbik erőforrás kap csak meg.  


Ám a Hyundai nem terítette ki az összes kártyáját az asztalra Detroitban. Miles Johnson szóvivő ugyanis elárulta, hogy a vállalat az 5,0 literes V8-as egy teljesítményorientált sportváltozatán dolgozik, amelyhez már rendelkezésre áll majd a HTRAC rendszer is. Ez várhatóan a modell tavaszi piaci startja után érkezhet meg Amerikába. Már amennyiben a felső vezetés zöld utat ad a gyártásra, ám Johnson szerint „úgy gondoljuk, lenne igény egy ilyen modellre.”   

Johnson azt nem árulta el, hogy az új modellváltozat vajon egy nagyobb teljesítményű 5,0 literes V8-as motort kap-e, mint a jelenleg elérhető 420 lovas motor, ám a Hyundai szerint az új futómű jóval stabilabb és merevebb, mint a korábbi volt. Az azonban feltételezhető, hogy az új modellhez is nyolcfokozatú automata váltót illesztenek majd.   

Forrás: autoguide.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei