Ausztráliában tesztelik az új Hyundai Sonatát


A Hyundai már korábban elismerte, hogy az új Sonata visszatér Ausztráliába, amelynek egyik prototípusát már el is kezdték tesztelni a kontinensen.

A koreai autógyártó új Sonata modelljét korábban már tesztelték a németországi Nürburgringen és a kaliforniai sivatagban is, ám a mostani kémfelvételek tanúbizonysága szerint a Hyundai megkezdte a modell felkészítését az ausztrál forróságra is.

A közép-ausztrál Stuart országút tökéletes helyszínnek tűnik a Hyundai mérnökei számára, ahol nagysebességű teszteket végezhetnek a készülő autókon az ottani forró nyárban. Bill Thomas, a HMCA munkatársa elmondta, hogy az anyavállalat mérnökei már csaknem 20 ezer kilométeres teszt utat tettek meg a Sonatával.

„A végső ellenőrzéseket végzik az autó tartóssági tesztelésével, főképp poros utakon, de az évnek ebben a részében a forróságtűrés tesztelésével is kombinálják” – mondja Thomas. Habár a márka egyre intenzívebben támaszkodik a helyi futómű-hangolásra, Thomas szerint a mostani tesztelés nem kapcsolódik a helyi tuningprogramhoz.    


„Ez most a koreai HMC munkája, még néhány hónapig nem foghatunk neki az autó finomhangolásához, nem kaptunk még meg az előszériás prototípust sem” – magyarázza Thomas. „Nem hiszem, hogy a futómű-paramétereket ellenőriznék, ez tartóssági és forróságtűrési tesztelés.”

A koreai márka ausztrál szervezete a helyi igényekre figyelemmel még a modell bevezetése előtt tovább finomítja az új Sonata futóművét a helyi igényeknek megfelelően, mielőtt a modell a harmadik negyedévben csatlakozna a Hyundai kínálatához, amelyben az i40 mellé második középkategóriás modellként érkezik majd.    

„A felszereltség függvénye, hogy a Sonatával együtt hogyan módosul majd a márka kínálata, hiszen az i40 hasonló méretű és azonos célközönségnek szánt modell… A Sonata inkább egy globális modell, ügyelnünk kell a modellmix megfelelő kialakítására” – teszi hozzá Thomas.

Forrás: carsguide.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei