A brazil labdarúgó-szövetség panaszt emelt a Hyundai új akciója miatt


A brazil labdarúgó-szövetség szerint a Hyundai Motor legújabb reklámkampányával megsérti a szellemi termékek tulajdonjogát.

A Hyundai legújabb brazil hirdetése a „hexa”, azaz a portugál „hatodik” kifejezés körül forog, amelynek keretében a koreai autógyártó azt ígéri, minden január 1. és július 13. között értékesített modellre a szokásos 5 helyett hat éves garanciát vállal abban az esetben, ha a vendéglátó Brazília nemzeti csapata hatodik alkalommal megnyerné a világbajnokságot.  



A hirdetés azonban nem igazán tetszik a CBF brazil labdarúgó-szövetségnek. Carlos Eugenio, a CBF jogi osztályának vezetője kapcsolatba lépett az autógyártóval azt kérve, szüntessék be az akciót, mivel az sérti a CBF szellemi termékének tulajdonjogát, hiszen a CBF hivatalos autós partnere a Volkswagen AG.

„Ügyvédünk egyenesen a Hyundaihoz fordult azért, mert ők a mi tulajdonunkat használják” – mondja Rodrigo Paiva, a CBF szóvivője. „Ez mindig egy kényes pont, de a CBF rendelkezik a tulajdonjoggal.” Mee-young Song, a Hyundai szóvivője szerint a dél-koreai vállalat nem kommentálta az ügyet, míg a Volkswagen eddig nem reagált a megkeresésre.  


A „HEXAGARANTIA” reklámfilmje továbbra is látható a Hyundai brazil Youtube csatornáján, ahol eddig jóval több, mint egymillióan látták azt. Emellett az autógyártó egy külön honlapot is indított a promócióhoz.  

A Hyundai a FIFA nemzetközi labdarúgó-szövetség hivatalos támogatója, amely számára hivatalosan engedélyezett a márkát és a bajnokságokat egyaránt népszerűsítő kampányokat indítani, ennek ellenére a CBF szerint nem használhatnák a brazil csapatot a mostani promóciójukban. A CBF éves jelentése szerint a brazil szervezet 2012-ben 235,6 millió brazil reál, azaz mintegy 100 millió dollárt kapott szponzoraitól.   


A FIFA szponzorai a világbajnoksággal összefüggésben tavaly körülbelül 350 millió dollárral támogatták a szervezetet. A Brazília számára 25,6 milliárd reálból megvalósuló egy hónapos bajnokság június 12-én kezdődik Sao Paulóban.


Forrás: bloomberg.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei