Már a Fülöp-szigeteken is kaphatóak a Hyundai "Grand" modelljei


A Hyundai helyi szervezete az i10 egy újabb változatát bemutatva kíván konkurenciát állítani a Mitsubishi Mirage és a Toyota Wigo modelljének a Fülöp-szigeteken, míg a Grand Santa Fe egészen más kategóriában indul.

A Híundai indiai gyártósoráról legördülő Grand i10 80 milliméterrel hosszabb és 65 milliméterrel szélesebb, mint az i10 előző változata. A teljesen újragondolt kisautó formavilága is megújult azért, hogy a modell még inkább prémiumos benyomást keltsen. Az új hatszögletű hűtőmaszk, fényszórók és ködlámpák uralják az autó első kialakítását, míg oldalról az új, 14 colos könnyűfém felnik tűnnek fel.  


Az eddigieknél kényelmesebb belső térben négyen kényelmesen elférnek, míg a csomagoknak 256 literes rakodótér áll rendelkezésre. A Grand i10 felszereltsége olyan elemekkel is bővíthető, mint a kulcsnélküli indítási rendszer, elektromos szervokormány, fedélzeti számítógép, érintőképernyős és telefonkihangosítóval ellátott audiorendszer, navigáció, vagy tolatókamera. A legjobban felszerelt változatokban széria a blokkolásgátló, míg a dupla légzsák az alapváltozat kivételével (ahol csak vezetőoldali légzsák van) szériatartozék.   


A Grand i10 motorkínálata kétféle benzines erőforrásból, egy 1,0 literes és egy 1,2 literes egységből áll. A kisebbik teljesítménye 65 lóerő, forgatónyomatéka 94 Nm, míg a nagyobb erőforrás esetén 86 lóerővel és 120 Nm-rel gazdálkodhatnak a vásárlók. Mindkét motorhoz ötfokozatú manuális vagy négyfokozatú automata váltómű rendelhető.

Az összesen tízféle színben kapható Grand i10 S 518 ezer pesotól (kb. 2,6 mFt) kapható, míg a legjobban felszerelt 1,2 L automata váltóval 688 ezer pesoba (kb. 3,5 mFt) kerül.


A Grand i10 mellett a nagy terepjáróra vágyóknak is kínál mostantól autót a Hyundai, megjelent ugyanis a kínálatban a Grand Santa Fe is, amelynek hossza 4 915 mm, tengelytávolsága pedig 10 centiméterrel több, mint az eddig kapható Santa Fe modellé.

A megnövelt külméretek mellett alapáron jár az autóhoz a nyolc irányban állítható memóriafunkciós vezetőülés, amely mellett még további öt személynek nyújt kényelmes elrendezést a Grand Santa Fe. A második sorban két főnöki fotel kapott helyet, amelyek csúsztathatóak és le is dönthetőek, míg a harmadik sor székei 50:50 százalékban oszthatóak. Mindezeken felül a széria panoráma üvegtető mérete is sokkal nagyobb.



A Grand Santa Fét egy 2,2 literes CRDi motor mozgatja 194 lóerővel, amelynek maximális nyomatéka 436 Nm. A 2 498 ezer pesotól (kb. 12,6 mFt) megvásárolható autóhoz hatfokozatú H-Matic automatikus váltó kapcsolódik.  

Forrás: motioncars.inquirer.netmotioncars.inquirer.net

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei