Jön a Hyundai harmadik luxusautója


A Hyundai a jövőben egy harmadik luxusmodellel is kiegészítheti kínálatát, valamint egy kompakt terepjáró is felkerülhet a modellpalettára.

Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America vezetője szerint a koreai márkánál a Genesis és az Equus mellett lenne még hely egy harmadik prémium modellnek is. „Ez az egyik vitatott téma” – mondja. „Úgy gondolom, az elkövetkező néhány évben bevezethetünk egy másik prémium márkanevet is. Van még olyan terület, ahol látunk lehetőségeket.”  

A hírek szerint Zuchowski egy, a BMW 3-as méterosztályába tartozó, „RK” kódnevű modellről beszélt, ám az elnök nem nyilatkozott egy ilyen modell létezésével kapcsolatban.


Emellett tanulmány készült az egyre bővülő kiskategóriás terepjárók szegmenséről is, ahol olyan modellek képviseltetik magukat, mint a Nissan Juke, a Kia Soul, a Buick Encore és a nemsokára bemutatkozó Honda Fit alapú crossover.

„Mindig vizsgáljuk azokat a területeket, amelyekben jelenleg nem képviseltetjük magunkat és arra mozdulunk, amerre a piac is mozdul” – mondja Zuckowski. „Mostanában nagyon izgalmas a B kategóriás terepjárók szegmense.” Zuchowski figyelmeztetett, hogy amennyiben túl sok piaci rést tölt be a márka, az akár a már meglévő modellektől szívhatja el a vásárlókat. Azt azonban ő is elismerte, hogy a tradicionális kategóriákban nehéz piaci részesedést növelni.      

„Azokon a területeken kell mennyiséget növelni, ahol eddig nem voltunk jelen” – mondja. „Mi is erre fordítjuk most figyelmünket.”

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei