Hänninen helyett Sordo indul az Argentin-ralin


A legutóbbi Portugál-ralin nyújtott bámulatos szereplése után Juho Hänninen helyett Dani Sordo indulhat a Hyundai Shell World Rally Team autójával a soron következő versenyen Argentínában.

Sordo az i20 WRC versenyautóval az egész mezőnyt megelőzve két szakaszt is megnyert a Portugál-rali nyitónapján és a Hyundai csapat legjobbjaként negyedik helyről kellett feladnia a küzdelmet, miután vasárnap reggel eltört autója kardántengelye.


A spanyol még a verseny előtt arról beszélt, hogy reményei szerinti jó teljesítménye alapján a Hyundai talán további lehetőséget adhat neki a szezon további kavicsos futamain. Eredetileg Sordo következő futama az augusztusi Német-rali lett volna, amelynek aszfaltos pályáján tavaly győzni tudott.


A koreai autógyártó első alkalommal indított három autót Portugáliában és a csapat először annak lehetőségét fontolgatta, hogy a korábban bejelentett Neuville és Hänninen mellett Sordot is indítja az Argentin-ralin. Ám a csapat végül úgy határozott, Hänninen legközelebb a júniusi Olasz-ralin ülhet az i20 WRC volánja mögé.


„Nagyon hálás vagyok a csapatnak a lehetőségért, hogy az Argentin-ralin is versenyezhetek. Bemutattuk a Hyundai i20 WRC lendületét és teljesítményét Portugáliában és szégyen, hogy nem tudtunk a végéig küzdeni. Ezzel az alappal megyünk az Argentin-ralira” – mondja Sordo, aki sok tapasztalattal rendelkezik Argentínáról, hiszen hétszer indult ott és 2009-ben második helyen végzett.  


Michel Nandan csapatfőnök szerint Sordo indítása igazságos lépés volt a spanyol portugál eredményei után. „Egy harmadik autót akartunk indítani a két meglévő mellett, de logisztikai és praktikus okokból ez lehetetlen ilyen szűk időhatáron belül, ráadásul a legutóbbi rali után el kell végeznünk a szükséges javításokat az autókon” – mondta Nandan, majd hozzátette: „Ezért aztán Juhoval megbeszéltük, hogy legközelebb Szardínián versenyez majd, amit megértett és nagylelkűen elfogadott. Juho továbbra is fontos szerepet játszik Argentínában, a pályabejárásnál.”


Hänninen sorozatos defektek után nyolcadikként ért célba Portugáliában és elmondta, támogatta a döntést. „Természetesen szerettem volna részt venni a versenyen és tudom, hogy a csapat három autóban gondolkodott, de elfogadom, hogy a körülmények miatt ez nem lehetséges” – mondta.


Forrás: wrc.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei