Hengerlekapcsolással még takarékosabb Hyundai motorok érkeznek


Számos európai gyártóhoz hasonlóan a jövőben a Hyundai motorjai is hengerlekapcsolással takarékoskodnak az üzemanyaggal.

A Volkswagen és még néhány autógyártó már piacra dobta azokat a motorjaikat, amelyek bizonyos forgalmi helyzetekben takarékossági okokból lekapcsolják hengereik egy részét. A Hyundai sem szeretne lemaradni, ezért új fejlesztésű motorjaiban már ez a technológia is megtalálható lesz.  

Erről Jürgen Grimm, a Hyundai Motor Europe motorfejlesztési részlegének vezetője nyilatkozott nemrég a Die Welt magazinnak adott interjújában: „Ezzel nincs szükség másik, mondjuk egy háromhengeres motorra, hanem maradhatunk a négyhengeres megoldásnál, amely néha két- vagy háromhengeresként működik.”


Grimm szerint azonban egyelőre számos akadályt kell leküzdeniük, így pl. meg kell oldaniuk a lekapcsolt hengerek hűtését, amely nélkül mechanikus problémák léphetnek fel. Ám egy ilyen motorgeneráció tervei már elkészültek és Grimm biztos abban, hogy középtávon meg is jelenhetnek ezek a motorok a Hyundai kínálatában.

Forrás: welt.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei