További 75 üzemanyagcellás Hyundai Európa útjaira


A Hyundai Motor 75 darabot kíván biztosítani az üzemanyagcellás technológia úttörőjének tekinthető ix35 Fuel Cell modellből az eddigi legnagyobb páneurópai üzemanyagcellás személyautó-projekthez.

Az Üzemanyagcella és Hidrogén Közös Vállalkozás által létrehozott Hidrogén Innovatív Járművek (Hydrogen For Innovative Vehicles – HyFIVE) projekt keretében környezetbarát autók érkeznek Bolzanoba, Koppenhágába, Innsbruckba, Londonba, Münchenbe és Stuttgartba is.   


A londoni városháza előtt megrendezett újautó-átadáson a Hyundai Motor Europe elnöke, Byung Kwon Rhim is megjelent és beszédében megerősítette a vállalat elkötelezettségét innovatív és fenntartható mobilitást létrehozó járművek megalkotása iránt. A Hyundai Motor a világ első olyan autógyártója, amely sorozatban, futószalagon gyártja üzemanyagcellás modelljét.     

A projekt részeként a meglévő páneurópai töltőállomások számát jelentősen növelik nagyobb választási lehetőséget és kényelmet biztosítva az üzemanyagcellás jármű-technológia korai elfogadói számára.


„A Hyundai Motor már 1998 óta az üzemanyagcellás technológia fejlesztésének vezetője és a legújabb partnerség segítségével továbbra is felkelthetjük a hosszú távú közlekedési megoldásnak szánt hidrogénalapú technológia iránti figyelmet” – mondta Rhim elnök a londoni átadáson. „Azáltal, hogy több járművet juttatunk az európai utakra, a projektben résztvevő más partnerekkel fokozzuk az ix35 Fuel Cell modell iránti figyelmet, megértést, életképességet és annak elfogadását.”    


A több millió eurós HyFIVE projektet a Greater London hatóság irányítja, amelynek partnerei között autógyártók, így a BMW, a Daimler, a Honda és a Toyota mellett ipari gázszolgáltató vállalatok, mint az Air Products, Copenhagen Hydrogen Network, ITM Power, a Linde és az ÖMV is megtalálható. Ezeken felül még energia tanácsadó vállalatok az Európai Üzemanyag Cella és a Hidrogén Közös Vállalkozás is a partnerek között szerepel.  

A projekt keretein belül összesen 110 üzemanyagcellás járművet szállítanak ki a résztvevő autógyártók, ebből a Hyundai Motor 75 darabot.  


A Hyundai Motor korábban már átadott néhány ix35 Fuel Cell modellt dán, francia, német, finn és angol ügyfeleinek. Az ix35 Fuel Cell kipufogóiból csupán vízpára távozik és egy 136 lóerős elektromos motor hajtja, amely akár 160 km/óra végsebességre is képes. a jármű hátsó tengelye közé elhelyezett két hidrogéntartály segítségével az autó akár 594 km-es hatótávot is elérhet.  

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei