Idén már Nigériában is készülnek Hyundai modellek


A Hyundai Motor Company bejelentette, hogy a helyi Stallion Group autóipari vállalatcsoport 2014 áprilisától Hyundai modelleket gyárt Nigériában.

A Stallion Grouphoz tartozó Hyundai Motors Nigeria Limited személyautókkal és haszonjárművekkel már évek óta jelen van a nigériai autópiacon, a csoport pedig egy ultramodern autó-összeszerelő üzemmel is rendelkezik Lagosban.


A Hyundai lépése követi a nigériai kormányzat azon intézkedéseit, amely a helyi autóipar fejlesztését hivatott különböző kedvezményekkel előmozdítani. A Hyundai tervei szerint a Stallion nigériai üzemében i10, Grand i10 Grand i10 limuzin, ix35 és Elantra modellek készülnének 2014 áprilisától. A személyautók mellett a koreai autógyártó haszonjárművei közül a Hyundai Coutry Bus és a Mighty teherautók gyártása már meg is kezdődött az üzemben.


„Megegyezésünk a Stallion Csoporttal fontos lépés a Hyundai Motor Company afrikai terjeszkedésében, amelynek keretében nemcsak nigériai ügyfeleink igényeit elégíthetjük ki, de az egész afrikai régiót is” – mondta Tom Lee, a Hyundai Afrikai és Közel-Keleti Régiójának igazgatója. „A Stallion Csoport gazdag múlttal és autóipari körökben minőségi hírnévvel rendelkezik – mindez pedig a Hyundai márka értékeit is tükrözi – így hosszú és eredményes együttműködésre számítunk.“   


„Nagyon örülünk annak, hogy a Hyundai a világ autóiparának egyik vezetőjeként szerződést kötött velünk” – mondta Sunil Vaswani, a Stallion Group elnöke. „A Stallion őszintén elkötelezett az autóipari beruházások irányában, amely összhangban áll Nigéria kormányzati kezdeményezéseivel és társadalmi-gazdasági céljaival. A Hyundai belépése ösztönözheti az autóipar gazdasági rendszerét, valamint a többi, általunk forgalmazott márkákat is.”

Forrás: thisdaylive.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei