Hyundaijal jár a pizzafutár a világ leghidegebb helyén


Az Alaszkában található Barrow városában egyetlen pizzéria vállal házhozszállítást. Egy Hyundaijal.

Barrow városa az Amerikai Egyesült Államok legészakabbra fekvő kisvárosa, amely az északi sarkkörön túl helyezkedik el. Itt nyitotta meg East Coast nevű pizzériáját a 25 éves Aleksandar Joksic, aki nemcsak társtulajdonosa a cégnek, de pizzafutárként is gyakran közreműködik. Az étterem ugyanis a városkában működő három pizzéria közül egyedüliként vállal házhozszállítást, akár a legkeményebb télben is.


„A legzsúfoltabb időszak a tél, amikor senkinek sincs kedve kimozdulni” – meséli Joksic. „Sötét van és a hőmérséklet ilyenkor akár a mínusz 50 fokot is meghaladhatja. Bizonyos időszakokban pedig teljesen természetes, ha az út közepén jegesmedvével találkozunk. Egy nagy pepperonis pizza 18 dollárba kerül, amit speciális zsákokban szállítunk azért, hogy ne hűljenek ki.”


Joksic az autójáról is beszélt: „Négy hónapja vásároltunk egy használt Hyundai Accentet, amit a házhozszállításokhoz használunk elsősorban. Barrowban 6 dollárba kerül a benzin gallonja (kb. 303 Ft/liter) és a Hyundai nagyon gazdaságos. Minden reggel első dolgom beindítani az autót (kb. egy óra, mire eléri az üzemi hőfokot), mivel ha utána 10 percre leállítom napközben befagyna, így egész nap folyamatosan jár a motor.”


„Ha pizzát szállítok, nagy csizmát, három pár speciális eszkimó zoknit, két pár nadrágot három pólót és egy hatalmas kabátot veszek fel. Az étteremhez nagyon közel parkolok le, így nem vagyok kint sokáig. A kocsiban van egy elektromos melegítő, így az ablakok sem fagynak be.”


„Majdnem minden téli nap ott ragadok valahol. De fiatal vagyok, így ez egy kaland nekem.” – mondja nevetve.

Forrás: online.wsj.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei