Tíz díj bizonyítja a Hyundai i10 vezető helyét


(Sajtóközlemény) Mindössze négy hónappal piaci bemutatkozása után az új generációs Hyundai i10 egyedülálló értékesítési sikereket és tíz díjat tudhat magáénak Európában. 

A Hyundai immár 58 ezer rendelést kapott az új i10 modellre, amely ezzel kelendőbbnek bizonyult, mint a vállalat által eddig gyártott bármelyik elődmodell, és további új ügyfeleket csábít a márkához díjnyertes tulajdonságainak köszönhetően.

Az új generációs i10 legutóbb a rangos Red Dot termékdizájn díjat zsebelte be, amely a legjelentősebb elismerés a formatervezési innováció terén. A képzett tervezőkből, egyetemi tanárokból és szakújságírókból álló befolyásos zsűri több mint 4.600 termék közül választotta ki az autót.


"Az új generációs i10 modellt Európában tervezték és fejlesztették az európai vásárlók számára. A számtalan elnyert díj és az eladási mutatók bizonyítják, hogy nagy népszerűségnek örvend a régióban" - nyilatkozta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A francia L’Argus magazin az év legjobb városi és legsokoldalúbb autójának kiáltotta ki az új generációs i10 modellt, miután a zsűri magasztalta hatékony motorját, magas szintű alapfelszereltségét, valamint az iparágban különlegesnek számító ötéves garanciát.


A GQ férfi életstílus magazin a legjobb városi szupermini címet adományozta a modellnek, amely szerinte a „letisztult formaterv és nagyfokú takarékosság" ötvözete. A CarBuyer a legjobb városi autó elismeréssel jutalmazta az új generációs i10 modellt a minősége, letisztultsága, stílusa és értéke miatt. A What Car? magazin szintén méltatta a modell képességeit, és a legjobb városi autónak nevezte ki.

A Top Gear magazin Európában az új generációs i10-nek ítélte oda az év legjobb vétele címet, mivel a várakozásokat meghaladó értéket és jó minőséget kínál.


Az új generációs i10 kapta meg a nagyra becsült 2014-es AUTOBEST díjat, mivel elnyerte az európai szakújságírókból álló zsűri tetszését is. A zsűritagok szerint a modell „tágas és kiváló minőségű autó", amely lenyűgöző vezetési teljesítménnyel büszkélkedhet.

A lengyel Auto Motor i Sport magazin ennek a modellnek ítélte oda az első helyet a kisautók kategóriájában a 2014-es év legjobb autói versenyben. Szintén a Hyundai új minije vitte el a pálmát a legmegfizethetőbb autók kategóriájában.

A török Otohaber magazin az új generációs i10 modellnek adott, az „év formaterve” díjjal fejezte ki nagyra becsülését a Hyundai formatervezés terén mutatott innovatív hozzáállása iránt. Az új modell a legjobb mini címét is elnyerte a kategóriájában, kimagasló képességeinek köszönhetően.


Az új generációs i10 versenyképességét vezető iparági elemzők is alátámasztották. Öt európai országban végzett felmérés szerint a modell még jobban tartja az értékét, mint elődje. Három év múlva Németországban az autó mai eladási értékének 48,6 százalékát éri, amely az egyik legjobb mutató a kategóriában. Az adatok hasonlóan alakulnak más európai országokban is: az új generációs i10 eredeti értékének 54,1 százalékát éri Franciaországban, 46% százalékát Spanyolországban és 49,8 százalékát az Egyesült Királyságban.

Az új generációs i10 a Hyundai izmiti üzemében készül. A vállalat 508 millió eurót költött a törökországi létesítmény bővítésére, amelynek éves termelőkapacitása ezáltal 200 ezer autóra emelkedett. A Hyundai öt legkelendőbb európai modelljét immár a régió két gyárában állítják elő: az i10 és i20 modelleket İzmitben, míg az ix20, az ix35 és az i30 modelleket a csehországi Nošovicében.

Szervezet
Díj
Ország/régió
AUTOBEST
AUTOBEST 2014
Kelet-Európa
Top Gear
Az év legjobb vétele
Pán-Európa
L’Argus
Az év legjobb városi és legsokoldalúbb autója
Franciaország
Red Dot
Formatervezés Járművek
Németország
Auto Motor i Sport
A 2014-es év legjobb autói: kisautók
A 2014-es év legjobb autói: a legmegfizethetőbb autók
Lengyelország
Otohaber
Az év formaterve
A legjobb mini
Törökország
GQ
A legjobb városi szupermini
Egyesült Királyság
What Car?
A legjobb városi autó
Egyesült Királyság
Car Buyer
Az év autója
A legjobb városi autó
Egyesült Királyság
FirmenAuto
Az év legjobb cégautója a miniautó szegmensben
Németország

Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei