Finnországban mutatkozhat be az új Hyundai i20 WRC


A Hyundai Motorsport áprilisban megkezdte az i20 WRC továbbfejlesztett erőforrásának fejlesztését, amellyel még nagyobb lendületet adhat a raliautónak.

A németországi bázissal rendelkező koreai márka az új motort valószínűleg az augusztus elején megrendezésre kerülő Finn-ralin vetheti be először élesben. A Portugál-ralin három szakaszgyőzelmet szerző csapat főnöke, Michel Nandan szerint a motort csak akkor mutatják be, amikor a csapat már biztos abban, hogy készen áll a versenyre.


A Hyundai felhasználja a FIA homologizációs szabályainak rugalmasságát a változtatásokhoz, ám a szabályok szerint amennyiben ezt meglépik, többször már nem változtathatnak a WRC autó specifikációján. „Megkezdtük a motor tesztelését, amelyet a szezon közepén mutathatunk be” – mondja Nandan.

„Biztosak kell lennünk benne, mielőtt felhasználjuk a FIA ütőkártyáját, mivel ha megtesszük, utána már nincs visszaút. Előbb teszteket kell végeznünk, hogy ellenőrizzük a teljesítményt és a tartósságot. Ez egy kis időbe fog telni. Természetesen lehetetlen lenne a szezon fele előtt bemutatni ezt a konstrukciót.”


Eközben az i20 futóművének és felfüggesztésének javításán is dolgoznak a mérnökök. „Általában a felfüggesztésen és a lengéscsillapítókon végrehajtott fejlesztések nyomon követhetőek a teljesítményen, így szerintem jó eredményeket érhetünk el az év végéig, ami a terv része” – tette hozzá Nandan.

Forrás: wrc.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei