Elindult az új Hyundai Sonata gyártása Alabamában


Miközben a New Yorki Autószalonon lerántották a leplet a vadonatúj Hyundai Sonatáról, az alabamai Montgomeryben megkezdték az új modell gyártását.

Négy év után teljesen átalakult a Hyundai Sonata amerikai változata, amelynek során a külső mellett a belső tér is ergonomikusabb elrendezést kapott, ahol ráadásul olyan csúcstechnológiák is helyet kaptak, mint az iPhone beszédvezérlésére is alkalmas Apple CarPlay rendszer.  


Az új modell szériagyártása ugyan csak május 12-én indul be, ám az alabamai üzem a minőségbiztosítási eljárás keretében már 500 darabot készített. A New Yorki szalonon megrendezett sajtóbemutatón élő közvetítés keretében kapcsolták a Montgomery gyárat, ahol Chris Susock, az üzem Minőségbiztosítási részlegének igazgatója Dave Zuchowski HMA elnök-vezérigazgatóval beszélgetve dicsérte a dolgozók munkáját, akik közül néhányan egy éppen elkészül új Sonata mellett voltak láthatóak a képernyőn. Susock az autószalon közönségét arra bíztatta, látogassák meg a gyárat, hogy személyesen is meggyőződjenek az ott folyó munka minőségéről.   


Susock arról is beszélt, a szó legszorosabb értelmében is milyen hosszú utat tettek meg idáig, hiszen az alabamai munkások már több mint másfélmillió kilométert tettek meg az új Sonatával. „Számunkra ez olyan, mintha új gyermek születne” – mondta. „Már két éve azon dolgozunk, hogy elindulhasson az autó gyártása. Most eljött ez a nap és látható, hogy a csapat mennyire izgatott az új autó bemutatása miatt.”


A gyárban készül a vállalat két legnépszerűbb észak-amerikai modellje, a Sonata és az Elantra. A Hyundai márciusban több Elantrát értékesített, mint bármely más modelljéből. Susock arról is beszélt, hogy a termelési összetétel a jövőben megváltozik: a következő hónapokban egyre több Sonatát termelnek majd. „Reméljük, hogy ez így is marad majd” – mondja.

A New Yorki szalon bemutatójára több magas rangú helyi vezető is elutazott, így Greg Canfield kereskedelmi miniszter, Dan Harris, Montgomery megye biztosa és Montgomery területi kereskedelmi kamarájának több tagja is jelen volt az új Hyundai Sonata leleplezésénél.  


Az alabamai közvetítés közben Susock mögött több munkás éljenezett és olyan feliratokat tartott a magasba, mint pl. „”Alabama büszkesége”. Egyikük a közeli Hope Hullban lakó Sharon Robinson, aki a gyár összeszerelő üzemében dolgozik és többszörös Sonata tulajdonos. „Van egy 2007-es és egy 2013-as modellünk” – mondja. „Most pedig nézegetem ezt a modellt. Egyre jobbak és jobbak lesznek.”


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei