Mexikóba is szállít a Hyundai cseh üzeme


A Hyundai cseh leányvállalata bejelentette, hogy tavasztól az észak-amerikai kontinensre, Mexikóba is szállítja autóit.

Az anyavállalat bejelentése után a Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) nyilvánosságra hozta, hogy a Hyundai mexikói terjeszkedésének részeként a cseh gyártásból is kap az amerikai ország. Ez azért is fontos lépés, mivel így az európai piac gyengélkedése ellenére továbbra is biztosítható a gyár teljes kihasználtsága.

Mexikóba áprilistól szállítanak a nosovicei üzemben készülő ix35 hobbiterepjáróból, amelyek értékesítése május elsejével veszi kezdetét. Petr Vanek szóvivő rámutatott, hogy a mexikói autópiac hatalmas, az egyre növekvő számú középosztály pedig már megengedheti magának egy ilyen autó megvásárlását.


A sziléziai az egyetlen olyan cseh autógyártó, amely kész járműveket szállít Mexikóba. A Skoda csupán motorokat és sebességváltókat küld az ottani Volkswagen üzemeibe, míg a Peugeot-Citroen miniautókat gyártó TPCA egyáltalán nem áll kapcsolatban a távoli Mexikóval.  

A Hyundai ix35 mexikói kiszállításával a modell termékmixben betöltött aránya is megváltozik. Az üzem termelésének ugyanis eddig 48 százalékát tette ki az ix35, míg április az arány 49 százalékra emelkedik.  

„Az átlagos havi jövedelem a nosovicei gyárban nagyjából 30 100 cseh korona volt. Az összeszerelő munkások havi bére elérte a 27 700 koronát, ami 3,6 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest.” – tette hozzá Vanek.

Forrás: byznys.ihned.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei