A Hyundai Motor részvényesei befagyasztották a vezetők fizetését


A Hyundai Motor Company éves rendezvényén a részvényesek döntöttek a vállalat igazgatói fizetésének befagyasztásáról és 494,73 millió dollár osztalék kifizetéséről.

A Hyundai Motor Group zászlóshajójaként a világ legnagyobb autógyártójának 1 499 részvényese vett részt a Szöul déli részén fekvő vállalati központjában megtartott tanácskozáson, ahol újabb három évre Mong-koo Chungot elnökké választották. 


A részvényesek a kilenc főből álló igazgatótanácsi tagok és a külföldi igazgatók fizetését befagyasztották, vagyis tavalyi 15 milliárd wonos fizetésüknél idén sem kapnak többet. A vállalat azt is elmondta, 494,73 millió dollár osztalékot oszt szét a tavalyi nyereség alapján.

A vállalat vezetőjeként Choong-ho Kim az értekezleten elmondta, hogy a 2014-es év kemény versenyt ígér az autógyártók számára és hangsúlyozta, a Hyundai Motor minden tőle telhetőt megtesz a részvényesek elvárásainak teljesítésére. A Hyundai 4,9 millió autó eladását tűzte ki célul idén. 

Elmondta, a Hyudnai a továbbiakban is új modellek bemutatásával kívánja megerősíteni pozícióját a hazai piacon, valamint harmadik műszakok bevezetésével növeli külföldi üzemeinek termelését és testre szabott üzleti stratégiával kívánja kielégíteni az egyes külföldi piacok igényeit. Hozátette, a Hyundai elkötelezett a környezetbarát autók iránt és kész építeni üzleti lehetőségeire.

Korea legnagyobb autóipari beszállítója, a Hyundai Mobis részvényesei ismét megválasztották elnöküknek Eui-sun Chungot és a Hyundai Motorhoz hasonlóan itt is 10 milliárd wonban fagyasztották be a vezetők fizetését. Eui-sun Mong-koo Chung egyetlen fia és örököse. Myung-chul Chung, a Hyundai Mobis ügyvezetője elmondta, az alkatrészgyártó elkötelezetten keresi a növekedés motorjait és erősíti kutatási-fejlesztési lehetőségeit.  

A Hyundai Steel részvényesei Hak-seo Kangot nevezték ki a kilencfős igazgatóság elnökévé a lemondott Mong-koo Chung helyére. A Hyundai Motor és a Kia Motors által gyártott autókhoz acélt gyártó Hyundai Steel elnökének lemondása hátterében Eui-sun Chung pozíciójának erősítését remélik. Az acélkohók a Hyundai vertikális integrációs stratégiájának fontos alapköve, amelynek révén a járművek összes alkotórészét házon belül tudják előállítani. A Hyundai szerint ez előnyt jelent a riválisokkal szemben.


A részvényesek emellett elfogadták a vállalat tavalyi pénzügyi kimutatásait és részvényenként 500 won részesedést szavaztak meg.

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei