Tovább emelkednek a Hyundai eladásai Csehországban


A Hyundai értékesítési lendülete idén sem csökkent az egyébként zsugorodó cseh autópiacon, ahol az ix20 továbbra is a legnépszerűbb egyterű.

Idén márciusban 16 százalékkal emelkedtek a Hyundai eladásai annak ellenére, hogy a cseh autópiacon 11 százalékkal kevesebb autót vásároltak. Az idei első negyedévben eladott 3 935 autójával a Hyundai továbbra is a második legnépszerűbb autómárka a cseh piacon, ahol a részesedése eléri a 9,2 százalékot.  

A márka legnépszerűbb modellje a Hyundai i30, amelyből 1 418 darabot vásároltak Csehországban. „Nagyon jó hír, hogy ezen modellünk nagy mértékben növeli szerepét a flottapiacon” – mondja Milos Adamek, a Hyundai Motor Czech PR vezetője.  


A legnépszerűbb cseh családi autó képzeletbeli címére joggal pályázhat az ix20, amely 1 019 darabos értékesítési eredményével továbbra is a cseh autópiac legkeresettebb egyterűje. Az év első három hónapjában 258 új vásárlót hozott a Hyundaihoz az i40 modell, amely 2013-ban a három legnépszerűbb középkategóriás üzleti autó között szerepelt.

Forrás: tyden.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei