Májusban új luxusmodellt mutat be a Hyundai


A Hyundai a május végén megtartandó Busan Autószalonon egy vadonatúj luxuslimuzint kíván bemutatni.

A május 29-én megnyíló Busan Autószalonon a Hyundai be kívánja mutatni vadonatúj fejlesztésű, egyelőre „AG” kódnév alatt futó luxusautót, amely méretében nagyobb a középkategóriás Grandeurnél, viszont kisebb a nemrég bemutatott középkategóriás Genesis luxusautónál.


Ahogyan az importált kompakt és nagyobb limuzinok eladásai emelkedni kezdtek Dél-Koreában, a vállalat egy olya modell kifejlesztésébe kezdett, amely méltó ellenfele lehet a külföldi konkurenciának. A hírek szerint a Hyundai a dél-koreai autószalonon kívánja megmutatni vadonatúj modelljét azért, hogy felmérje a fogyasztók reakcióját. Ezek alapján még módosításokat végeznek az autón, majd még ebben az évben megkezdik a végleges változat forgalmazását.   

Az autó országúti tesztelése már megkezdődött, egy furcsa, a Genesishez nagyon hasonlító formavilágú modell bukkant fel legalábbis nemrég a dél-koreai forgalomban. Az álcázott modell a Geneishez hasonlatos ledes hátsó lámpákat viselt, ám emellett oldalán eltérő a C oszlop, a külső tükrök, valamint az A oszlop, a motorház és az első sárvédő találkozásánál is más megoldást alkalmaztak.     


Az új modellről egyelőre még nem közöltek részleteket, de annyi bizonyos, hogy az „AG” a Grandeurnál nagyobb futóművet és 3 liternél nagyobb hengerűrtartalmú motort kaphat. Emellett felszereltsége várhatóan a Genesishez nagyon hasonló lesz, ám a belső környezet még annál is fényűzőbbé válik.

Annak érdekében, hogy a női vásárlók számára is ígéretes legyen az új modell, a Hyundai különösen nagy figyelmet fordított az autó simább és kényelmes utazási kényelmére és csendességére.


„Az új modell bevezetésével felgyorsíthatjuk a kompakt és nagyobb limuzinjaink értékesítését” – mondta a Hyundai szóvivője.

A tavaly bemutatott új Genesis és a március elején bevezetett hetedik generációs Sonata modellek mellé az év második felében érkező új „AG” modellel a vállalat az értékesítés fellendülését reméli, miközben ez szinergiahatást is eredményez. A szakértők szerint azonban félő, hogy az értékesítési stratégia eredményeként az új modell a Grandeur és Genesis modellektől szív el vásárlókat.

Forrás: english.chosun.comthekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei