A Hyundai ix35 Fuel Cell nyerte az e-ralit


Magyarországot is megjárta az elektromos autók számára kitalált 2014-es E-Via verseny, amelyen első alkalommal vett részt egy üzemanyagcellás Hyundai modell.

2012. után idén szeptember végén volt a második alkalom, amikor a Kelet-Stájerország Fejlesztési társaság szervezésében megrendezték a 2014-es E-Via elektro-ralit. A kétnapos rendezvényen az elektromos meghajtású járművek gyártói és használói BMW i3, Renault Zoe, Tesla Model S, vagy éppen a Hyundai ix35 Fuel Cell segítségével bemutathatták az érdeklődőknek, hogy ez a technológia valóban működőképes a mindennapokban.

Ennek bizonyítására az osztrák Weiz városából induló, összesen 31 „klasszikus” elektromos autót is felvonultató mezőny 15 szakaszból álló túrán vett részt, amely egészen a magyarországi Hévízig tartott, majd onnan visszafordulva a versenyzőknek két nap alatt 377 kilométert kellett megtenniük, míg eljutottak a célállomást jelentő Gleisdorfba.


A versenyen a leghatékonyabbnak a Hyundai üzemanyagcellás autója bizonyult, hiszen a Hyundai osztrák leányvállalatának vezetőiből összeállított csapatnak egyáltalán nem volt szüksége további üzemanyag felvételére, az autó ugyanis akár 570 kilométert is meg tud tenni egyetlen feltöltéssel. Így azután nem meglepő módon nemcsak hatékonyságával, de időeredményével is az első helyre került ezen a viadalon.

Forrás: auto.oe24.at

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei