Mark Hall után Allan Rushforth is elhagyja a Hyundait


A Hyundai Motor Europe eddigi alelnöke, Allan Rushforth elhagyta a koreai márka frankfurti központját, hogy ezentúl Japánban  irányítsa a Nissan ügyeit.  

Az angol származású Allan Rushforth a Rovernél kezdte autóipari munkásságát, ahol a flottaértékesítésben szerzett tapasztalatokat. A szervezeten belül egészen 1996-ig egyre feljebb jutott a ranglétrán, ám amikor a BMW átvette a márkát, a Land Rover dél-koreai bevezetéséhez Koreába költözött.

Allan 1998-ban a Land Rover értékesítési vezetőjeként tért vissza az Egyesült Királyságba, majd néhány év múltán a Volkswagen csoporthoz szerződött, ahol az angliai Audi kiskereskedelmi értékesítéséért volt felelős.

Innen 2007-ben vevőszolgálati igazgatóként távozott, hogy csatlakozzon a Hyundaihoz, ahol egészen mostanáig alelnöki poszton vezette a márka európai központját. A Hyundai az elmúlt hónapokban két felső vezetőt is vesztett. A márka marketingügyeiért felelős Mark Hall személyes okokra hivatkozva idén júniusban hagyta el a céget, az ügyeket azóta ideiglenesen Rushforth vitte tovább.


A Hyundai Motor Europe tájékoztatása szerint Rushforth felmondása október 21-i hatállyal lép érvénybe. A közlemény szerint már keresik utódját, addig pedig a felsővezetői csapat intézi az ügyeket.  

Rushforth a Nissan yokohamai központjában dolgozik majd, alelnökként a vállalat globális értékesítési eredményeiért lesz felelős. „Allan szakmai tapasztalatához a nemzetközi értékesítési folyamatok és a kulturális határokon átívelő tevékenységek is hozzátartoznak” – mondta Rushforth feletteseként Phillipe Klein, a Nissan tervezési vezetője. „A Nissan értékeli a kulturális sokszínűségben rejlő értékeket, Allan pedig megmutatta, hogy sikeresen vezet multikulturális csapatot. Véleményem szerint egyedülálló tehetségével készen áll a Nissan globális értékesítésének irányítására is.”   

Forrás: businesscarmanager.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei