Gyártásba kerülhet a Hyundai ausztrál tanulmánya


A Hyundai Motor ausztrál képviselete megerősítette, hogy az eredetileg koncepcióként elkészített Veloster Raptor hamarosan gyártásba kerülhet.

A Hyundai ausztrál fejlesztőcsapata nemcsak meglévő modellek helyi viszonylatú hangolásával foglalkozik, de nemrég a Veloster modellből készítettek egy, a hivatalosnál jóval erősebb változatot is. „Az autó egy kísérlet volt, arra voltunk kíváncsiak,, mit tudunk kihozni a Velosterből” – mondja Bill Thomas, a HMCA marketingvezetője. „Láttunk benne a lehetőséget, de nem gondolkodtunk el azon, hogy ez valaha gyártásba is kerülhetne.”  


Thomas a fentiek miatt azt is elmondta, hogy jelenleg nincs tervben, hogy az autó rögtön megvásárolható lenne, ám ha mégis így történne, ára 40 ezer ausztrál dollárnál kevesebb volna, amellyel hétezer dollárral kerülne többe, mint a jelenleg kapható Veloster Turbo SR változat.  


A Veloster 1,6 literes turbómotorjának teljesítményét módosított központi vezérlőegységgel, áthangolt kipufogóval, sikerült 265 lóerősre izmosítaniuk, amely mellett maximális nyomatéka 318 Nm-re növekedett. Az erősebb motorhoz önzáró első differenciálművet, nagy teljesítményre optimalizált lengéscsillapítókat, féktárcsákat és Pirelli P-Zero abroncsokkal ellátott 19 colos alufelniket is illesztettek.  


„Ha ezen az áron tudnánk adni, ha 40 ezer dollár alá szorítanánk az árat – és a számítások szerint ezzel a csomaggal ez sikerülhetne is – akkor lenne piaca az autónak.” – tette hozzá Thomas.


A németországi Nürburgringen már májusban megkezdték a Veloster frissített változatának teljesítménytesztjeit, így a várhatóan 2015-ben Ausztráliában is bevezetendő új modell jó alapot adhatna Raptor számára. „A helyzet az, hogy minden ilyen hasonló projektnél kulcsfontosságú a tartósság. Ha felpumpálod a teljesítményt, biztosnak kell lenned abban, hogy a hozzá kapcsolódó többi alkatrész is ehhez igazodik. Így ha akár csak limitált szériában is, de megjelenne a Veloster Raptor, annak teljesítenie kell a Hyundai Motor tartóssági elvárásait. Ennek ellenére elkötelezettek vagyunk az autó iránt és mindent elkövetünk, hogy megvalósuljon.”


Thomas azt is megerősítette, hogy a Hyundai márkán belül már fejlesztik az „N” szériás sportmodelleket. „Úgy gondoljuk, hogy az első ’N’ szériás modell komoly autó lesz, de még nem sok információval rendelkezünk róla” – mondja. „Még korai beszélni az ’N’ modellek jellemzőiről. De mivel a WRC autóink már futnak, előbb-utóbb az N márka termékei is az utakra kerülnek.”

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei