Első helyen a Hyundai Veloster Amerikában


A Hyundai Motor Veloster sportkupéja a legfrissebb iparági adatok szerint vezeti az Egyesült Államok kisméretű sportkocsi szegmensét.

Az Autodata autóipari adatszolgáltató információi szerint a Hyundai Veloster értékesítési eredménye a világ második legnagyobb autópiacon szeptemberben elérte a 2 777 darabot, amellyel meghaladta a Fiat 500 modell 2 737 darabos eladási eredményét. 2011 októbere óta ez az első olyan alkalom, amikor a Veloster lekörözte minden konkurensét, így a Scion TC, a Volkswagen GTI és a Mini Cooper S modelleket is.

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor szerint a tipikusan enyhe keresletű szeptemberben a Veloster által elért jó eredmény a modell képességeinek, többek között feltűnő formájának és erős motorválasztékának köszönhető. A legtöbb kupétól, vagy erős kompakttól eltérően a Velosternek három oldalajtaja van, amely egyedivé teszi az autót. A Hyundai hozzátette, hogy az erőforrás folyamatos fejlesztése által az egyik legnagyobb panaszt is sikerült megoldaniuk, vagyis ma már jobban gyorsul és nagyobb tempóra is képes a Veloster.  


Az idei esztendő első kilenc hónapjában a Veloster eladásai elérték a 22 965 darabot, amellyel a harmadik helyen áll a Fiat 500 és a VW Beetle mögött. A sokkal frissebb Fiat 500-ból 26 616, míg a Beetleből 23 306 darab fogyott az Államokban. A Velostert a Mini Cooper követi 20 565 darabos eredményével.  

A Hyundai novemberben mutatja be a modellfrissített Velostert, amely még tovább javítja a modell versenyképességét, miközben megőrzi a modell kiváló értékeit. Az autógyártó szerint az új modellben hétfokozatú duplakuplungos automata váltó is helye kap, amellyel javítják az autó reakcióidejét és kezelhetőségét.


A modell amerikai sikerei ellenére saját hazájában, Dél-Koreában csupán 114 Velostert értékesítettek szeptemberben, amely 62,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Éves szinten 43,3 százalékos a csökkenés mértéke, azaz január és szeptember között csak 1 368 dél-koreai vásárló szavazott bizalmat a Velosternek.

A Veloster mellett a Hyundai még az év vége előtt megújítja az i30 kompaktot és az i40 középkategóriás modellcsaládját is.

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei