A Hyundai megkezdte az új i20 WRC tesztelését


A 2014-es FIA Rali-világbajnokságon való részvétel mellett a Hyundai Motorsport nemrég elkészítette a jövő évi WRC autó prototípusát, amely az új i20 modellre épül majd.  

A francia Bryan Bouffier a múlt hónapban egy németországi magánpályán kipróbálta az új autót, amelynek célja a versenygép rendszereinek ellenőrzése és értékes adatok gyűjtése a soron következő fejlesztési fázisokhoz.   

A Hyundai harmadik generációs B kategóriás kisautójára, az új generációs i20-ra épülve egy teljesen új, a jelenlegitől eltérő versenyautó született – a WRC változat tartalmazza mindazt a tudást és értékes visszajelzést, amit a csapat az idei első idénye során a WRC világában megszerzett.    


„Mindig egy fontos pillanat, amikor először visszük ki az autót az utakra és ez a mostani sem kivétel” – mondta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Egy ideje dolgozunk már a jövőbeli WRC autónk fejlesztésén és az elmúlt hónapban végre elérkeztünk oda, hogy lábra állíthassuk azt. Azok az adatok és tapasztalatok, amelyet a WRC-ben eltöltött első idényünkben szereztünk nagyban hozzájárult ennek az új autónak a megépítéséhez. Akkor mutatjuk majd be versenykörnyezetben, ha teljesen biztosak vagyunk abban, hogy átveheti a jelenlegi Hyundai i20 WRC helyét – nem kapkodunk. A mostanihoz képest ez egy teljesen más autó: más az alváz, az autó hosszabb, alacsonyabb és szélesebb, amelyben új az erőforrás, a váltó és más elemek is. Természetesen most még egy hosszú folyamat elején járunk és továbbra is keményen dolgozunk a fejlesztésen és a tesztelésen az elkövetkező hónapokban és 2015-ben is.”

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei