Indiában készül a Hyundai i20 terepesített változata


A Hyundai nemcsak egy teljesen új kisterepjárót kíván bemutatni Indiában, de a nemrég bevezetett Elite i20 modell alapjaira is épít egy emelt hasmagasságú változatot.

Eddig úgy tűnt, a Hyundai Indiában is bevezeti a Kínában már kapható vadonatúj ix25 terepjárót és a márka ezzel az új modellel képviselteti majd magát abban a kategóriában is, amely elsősorban hagyományos kisautók látványelemekkel és magasított rugókkal felszerelt változataiból állt.


Most azonban egy indiai lap olvasójának sikerült képeket készítenie egy fura Hyundai prototípusról, amely azt bizonyítja, az ix25 mellett az Elite i20 is  hasonló látvány-kiegészítőket kap, mint a konkurens Toyota Etios Cross vagy a Volkswagen Polo Cross visel.


Ezzel a megoldással azon vásárlók figyelmét keltheti fel a Hyundai, akiknek nincs szükségük valódi terepjárós képességekre, megelégszenek a látványmegoldásokkal, illetve zsúfolt városi környezetben szeretnék biztonságban tudni az autó sérülékeny elemeit.


A tesztelt prototípus emelt hasmagassága mellett alumínium tetőléceket, oldalvédő műanyag takaróelemeket és speciális könnyűfém felniket viselt, amelyek vonzóvá tehetik a modellt a fiatalabb célközönség számára. Amennyiben az i20 Cross valóban piacra kerül, minden bizonnyal az Elite i20 modellkínálat tetejére érkezik, amelyet vételára is tükröz majd.  


Amikor a rivális Toyota korábban bemutatta az Etios Cross verziót, a gyártó Toyota Kirloskar Motor (TKM) 5 400 megrendelést kapott a modellre, amely jelentősen meghaladta az előzetes számításokat. Azóta a TKM havi szinten legalább 1 500 darabot értékesít az Etios Crossból, így nem véletlen, hogy a Hyundai is fel kívánja magának fedezni azt a szegmenst, amely viszonylag minimális befektetéssel is nagy érdeklődést válthat ki a potenciális vásárlókból.


Az Elite i20 Cross modell motorkínálata szinte biztosan a hagyományos i20-ból érkezik majd. Az 1,2 literes benzines és 1,4 literes dízelmotorból álló palettához öt- és hatfokozatú manuális sebességváltók kapcsolódnak. Az Elite i20 Cross néhány héten belül akár be is mutatkozhat a nagyközönségnek.   

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei