Így nézhet ki az új Hyundai Elantra


A Carscoops.com internetes portál az eddigi kémfotók alapján elkészítette a Hyundai új Elantrájának következő generációjáról készült grafikáját.

A kompakt limuzinok formavilága általában nem okoz magasabb vérnyomást az autórajongók körében, mivel a Toyota Corolla által is képviselt szegmens vásárlói a formánál többre értékelik a gazdaságosságot, a vételárat. A Hyundai jelenlegi Elantrája azonban igencsak felbolygatta az állóvizet, merész formatervével rengeteg vásárlót csábított el más márkáktól.


Hasonló ugrásra készül a márka az új Elantrával is, amelyről korábban már jelentek meg kémfotók, videók. Az ezek alapján készített digitális elképzelés alapján a Hyundai kicsit finomít majd a mostani generáció lendületes ívein, előtérbe hozva a márka „Folyékony Precizitás” formanyelvének elemeit. Ami azonban nem változik: a merész frontkiképzés, amelyet egyértelműen a Genesis és a Sonata inspirált és amelynek természetesen részét képezi a hatalmas trapéz alakú hűtőmaszk, amely Audis mintára széles léceivel egyértelműen az európai célközönség számára készült.    


A formavilág változása az oldalsó profilon is tetten érhető tiszta övvonalával és egyenesebb ajtósimításaival kihangsúlyozza a modell érettségét. A tetővonal kupészerűen lejt, amellyel megőrzi a jelenlegi Elantra sziluettjét.  


Motorkínálat terén nem számíthatunk világújdonságra: a jelenlegi hengerenkénti befecskendezéses1,6-os mellett 1,8-as és 2,0 literes GDI benzinesekkel készül majd az új Hyundai Elantra a világpiacra, amelyek azonban mindenképpen átdolgozásra kerülnek a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentése miatt. Később ezekhez egy kisebb, turbófeltöltéses egység is csatlakozik majd azéért, hogy felvegyék a versenyt a Ford EcoBoost motorcsaládjával. A benzinesek mellett egyes régiókban elérhető lesz az autó (a jelenlegi modellben is kínált) 1,6 literes CRDi dízelmotorral, amelynek teljesítményét várhatóan 130 lóerő fölé tornázzák fel.    


Habár a 2016-os Elantra a jelenlegi modell padlólemezét kapja, jelentősebb mértékben használnak majd fel benne nagyszilárdságú acélt a futómű merevségének növelése és az ütközésbiztonság fokozása miatt. Ezek a fejlesztések jótékonyan hatnak majd az új modell áthangolt futóművére és a kormányzásra is.


Ám a konkurencia sem tétlenkedett azóta, mióta a Hyundai 2010-ben bemutatta az Elantrát. Megjelent a Honda’s Civic, a Chevrolet Cruze, a Toyota Corolla, a Ford Focus, a Kia Forte, a Subaru Impreza és Mazda3. ennek a csoportnak a tetején vezethetőség tekintetében egyértelműen a Mazda3 ül, így a Hyundai számára is ez a modell lehet a mérce.


A Hyundai eredetileg 2015 második felében kívánta bemutatni az új Elantrát, ám megerősített hírek szerint az új autó bevezetését a kedvezőtlen piaci események miatt 2015 első félévére hozták előre.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei