Jót tett a világbajnokság a Hyundai eladásainak


A foci-világbajnokság fő szponzoraként a Hyundai népszerűsége az esemény alatt és után is töretlenül emelkedett, ami a kereskedések próbaútjain és eladásain is tetten érhető.

„A kereskedéseinkben több mint 50 százalékkal emelkedett a próbautak száma a világbajnokság alatt és azután is” – mondta Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője.  

A Hyundai által már 15 éve támogatott sporteseményekre fordított befektetések kifizetődőnek látszanak. Ezalatt az időszak alatt a márka ismertségi mutatója ugyanis 18 százalékról 34 százalékra emelkedett. Az eredményben a német piac játssza a központi szerepet. „Ha Németországban sikeresek vagyunk, akkor bárhol a világon sikeresek lehetünk” – állítják a Hyundai ázsiai központjában.

Németország a Hyundai legnagyobb európai piaca, amelyet Nagy-Britannia és kicsit lemaradva Olaszország követ. Európa maga pedig a Hyundai globális eladásainak harmadik helyezettje. A Hyundai anyavállalatának delegációja éppen ezért nemrég az autógyártó németországi központjába és a fejlesztési részlegébe is ellátogatott, ahol többek között tájékozódtak a németországi piaci tendenciákról, trendekről.   


A 2008-ban kirobbant világválság, a roncsprémiumok és a piaci stagnálás időszaka után azonban a Hyundainak is sokat kell azért tennie, hogy olyan versenytársaktól hemzsegő piacon, mint a német, profitálni tudjon. Az egyik eszköz a motorsport, a másik pedig természetesen a modellkínálat, amely Schrick szerint nemcsak formatervükkel, de kiemelkedő felszereltségükkel is hódítanak.

Idén azonban annak is örülni fognak a Hyundainál, ha sikerül elérniük a múlt évi eredményüket. „Ez azért következett be, mert egyes készleteket az év elején leépítettünk, de most már folyamatosan töltjük fel ezeket” – magyarázza Schrick. Az eladások növekedését többek között a most bemutatkozó új i20 bevezetése is szolgálja majd.

Forrás: automobil-produktion.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei