Az új Hyundai Genesis is átalakul a tuningshowra


Az ARK Performance az idei SEMA tuningshowra kezelésbe vette a Hyundai Genesis modellt, amelynek egyébként sem kis teljesítményű V8-as motorját magasabb dimenzióba emelték.

Az ARK immár hatodik alkalommal piszkál meg egy Hyundai modellt a SEMA tuningshowra. A mostani eseményre a koreai márka luxusautóját, a Genesist vették kezelésükbe, amelynek teljesítményét a német konkurensek, a Mercedes-Benz AMG és a BMW M szériás változatai szintjére hozták fel.


Annak érdekében, hogy a luxusautó a világ legjobb versenytársainak szintjén álljon, az ARK szakemberei a teljesítményfeltöltés mellett a figyelemfelkeltő formatervre koncentráltak, új mércét állítva ezzel a Hyundai modellek tuningjában. A külsőt a nagyobb kerekek szélesebbnek mutatják, az alacsonyabbra helyezett felfüggesztés pedig agresszívabb megjelenést kölcsönöz a modellnek. A belső tér átalakításánál pedig a magánrepülők fényűző kialakítását vették alapul.   

„Az AR550 tanulmány középpontjában a továbbfejlesztett teljesítmény áll, amely összhangban van a Genesis limuzin alapkoncepciójával” – mondja Lerry Liu, az ARK Performance marketingvezetője. „Idén a Hyundai ARK Racing koncepciók két alapvető elemére összpontosítottunk. Egyrészt a Hyundai erőforrás teljesítményére, kezelhetőségére összpontosítottunk, másodsorban pedig arra, hogy nagyteljesítményű versenytechnológiánk integrálásával egy valóban egyedi és merész Hyundai járművet hozzunk létre.”


A Hyundai díjnyertes „Tau” 5,0 literes V8-as erőforrására alapozva az AR550 Rotrex kompresszor és ARK szabad áramlású kipufogórendszerének közbeiktatásával további 130 lóerővel izmosodott. A vadonatúj ARK fejlesztésű felfüggesztés csökkenti a karosszéria dőlését és sportosabb útfogást biztosít, míg a biztonságos megállásról Brembo fféknyergek és Nitto gumiabroncsok gondoskodnak.   
Az „AR Line” külső átalakítás során széles első és hátsó lökhárítókat és sárvédőket, hátsó diffúzort és AR fényszórókat kapott a Genesis, míg a beltér magánrepülős luxusát egyedi Katzkin ülések és ajtópanelek beépítésével érték el.   

Az ARK Genesis AR550 a Hyundai többi tuningmodelljével együtt a november 9-én megnyitó SEMA tuningshown mutatkozik be a nagyközönségnek.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei